Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la quarta reunió dels responsables de Cooperació iberoamericans.
Un moment de la quarta reunió dels responsables de Cooperació iberoamericans.

Martí i Morales tracten el traspàs de la Secretaria Pro Tempore


Escrit per: 
Redacció/Foto: Cimera iberoamericana

En el marc de la 26è Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que se celebra aquesta setmana a La Antigua Guatemala, el cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, tenen previstes tot un seguit de trobades bilaterals, segons va informar ahir l’executiu.
La primera d’aquestes trobades de Martí tindrà lloc avui i serà amb el president de la República de Guatemala, Jimmy Morales, amb qui tractarà el traspàs de la Secretaria Pro Tempore de la Cimera, que es preveu que passarà al Principat d’Andorra, un cop, demà, s’hagi votat per part dels 22 països participants. Una vegada assumida aquesta Secretaria Pro Tempore, Andorra tindrà a càrrec seu la coordinació del calendari d’activitats preparatòries prèvies a la Cimera Iberoamericana el 2020, entre les quals hi ha reunions de ministres de Relacions Exteriors, reunions de coordinadors nacionals, reunions de responsables de cooperació, reunions ministerials, fòrums i trobades sectorials entre entitats, sector privat i societat civil.
Martí té previst participar també en la presentació oficial del Programa iberoamericà sobre els Drets de persones amb discapacitat que es durà a terme en el marc de la Cimera. A l’acte, presidit pel rei Felip VI d’Espanya, també seran presents els màxims mandataris dels països impulsors d’aquest programa, entre ells Andorra, Costa Rica, Equador, Espanya, Argentina, Mèxic, Uruguai, Guatemala i la República Dominicana.
Per la seva part, Ubach participarà avui en la trobada de titulars d’Exteriors.

martí
Morales
traspàs
Secretaria Pro Tempore
Cimera iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte