Diari digital d'Andorra Bondia

Martí inicia el contacte amb Bartumeu per abordar el traspàs de poders


Escrit per: 
M. F.

Els consellers electes de Demòcrates per Andorra van celebrar ahir la primera reunió per començar a valorar els elements “essencials” de la legislatura, tal com va assenyalar Ladislau Baró, que anava de número tres a la llista nacional.

D’aquesta manera, un dels primers passos a fer serà el contacte entre el futur cap de Govern, Antoni Martí, i el sortint, Jaume Bartumeu, per parlar de totes les qüestions “vinculades” amb el Govern, ja que la voluntat de DA és actuar amb celeritat i poder començar a treballar al més aviat possible, segons va afegir Baró. En aquest sentit, aquest primer contacte havia de tenir lloc ahir o avui, segons es va indicar des de la formació centrista.
Al mateix temps que amb Bartumeu, des de la Demòcrates per Andorra també es començarà aquesta setmana els contactes amb les dues conselleres electes d’Unió Laurediana, Montserrat Gil i Roser Bastida, per avaluar quina ha de ser la relació que han de tenir les formacions al llarg de la legislatura. En aquest sentit, des de la formació centrista exposen el “desig” que hi hagi una col·laboració estreta i també es mirarà de veure si volen formar part del mateix grup parlamentari.
El nou conseller electe també va assenyalar que DA formarà “un Govern amb majúscules”, capaç de prendre decisions valentes per reactivar l’economia. En aquest sentit va reiterar la necessitat de començar a treballar al més aviat possible per abordar les qüestions prioritàries que s’han anat plantejant durant la campanya electoral. També va assenyalar que a través del “diàleg i el consens” intentaran prendre les decisions que siguin necessàries per al país, però va subratllar, també, que actuaran amb “fermesa” en aquesta presa de determinacions.
Baró també va destacar que, òbviament, hi ha uns terminis per a la investidura i per a la constitució del nou Consell General que s’han de respectar, però va remarcar que tenen la intenció que el mateix dia en què hi hagi la investidura del nou cap de Govern ja s’anunciï la composició del nou executiu, tot i que va destacar que en la trobada d’ahir encara no s’havia començat a tractar de la qüestió de la composició del nou Govern.
D’aquesta manera, en la reunió d’ahir es van abordar qüestions com ara la valoració dels resultats, tant a nivell nacional com en les territorials, parròquia per parròquia, i es va fer un balanç de la campanya.

Rellevància dels resultats
Una vegada més, Baró va insistir en la rellevància dels resultats electorals, ja que va recordar que suposen “una gran responsabilitat”, i per això ja tenen previst fer en el mínim de temps possible una altra reunió, perquè assenyalen que la intenció és “treballar des del principi amb la màxima diligència possible”.
Baró també va manifestar que de moment només s’ha tractat del traspàs de poders entre Bartumeu i Martí i no s’ha entrat a valorar qüestions plantejades durant la campanya, com ara la formació d’un Govern d’unitat, ja que va insistir que ara com ara això encara és “prematur”.
Pel que fa al procés iniciat en el si del Partit Socialdemòcrata, Baró va manifestar la “comprensió pel debat intern i pels processos de decisió interna” i no va voler entrar en més valoracions concloents, perquè “ells són els més indicats per saber què han de fer”.
Cal destacar que entre les persones que eren presents en aquesta primera reunió de treball hi havia els candidats escollits de les diferents parròquies i també els de les llistes nacionals, és a dir, fins al número vuit, Patrícia Riberaygua, tot i que de la llista nacional també hi havia altres candidats que no han estat elegits però que podrien acabar entrant al Consell General quan es facin els nomenaments per a la configuració del nou executiu, com ara Josep Anton Bardina o Sílvia Calvó. En aquest sentit, cal recordar que és gairebé segur que aquests dos consellers entraran al nou parlament.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte