Diari digital d'Andorra Bondia

Martí: ‘No hi haurà aeroport de la Seu sense una aposta clara del Govern d’Andorra’


Escrit per: 
Agències / Foto: M. T.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha declarat que 'l’aeroport de la Seu només té viabilitat si Andorra hi creu'.

Martí ha afegit que al Principat 'li interessa molt' que la infraestructura de la capital de l'Alt Urgell passi a ser d'ús públic i comercial i que, per tant, el govern espanyol en faci al seva requalificació. El cap de Govern ha afegit que el Govern aposta per tot el que faciliti l'arribada d'inversors i turistes, per la qual cosa l'interès per l'aeroport de la Seu 'no vol dir que interessi menys fer un heliport nacional, són infraestructures complementàries i necessàries'.
El cap de Govern, Antoni Martí, ha defensat la idea que el govern espanyol requalifiqui l'ús del l'aeroport de la Seu d'Urgell perquè passi a ser públic i comercial. Però Martí ha afegit que 'l'aeroport de la Seu només té viabilitat si Andorra hi creu, i a Andorra li interessa molt'. Ha assegurat que 'no hi haurà aeroport de la Seu sense una aposta clara del Govern d'Andorra'.
El cap de Govern ha dit que en va parlar dimarts amb la ministra de Foment, Ana Pastor, en el decurs de la trobada que van mantenir després de la inauguració de les millores de la N-145. Martí ha deixat clara l'aposta del Govern andorrà perquè la infraestructura alturgellenca tingui un nou impuls fins al punt que 'si fa falta' hi haurà inversió de l'estat andorrà a l'aeroport de la Seu.
'No hi ha res gratuït', ha declarat Martí, i ha destacat la bona relació amb el govern espanyol: 'si les sinergies hi són, es farà'. Però ha advertit que 'no hi ha cap infraestructura amb cost zero' i de la mateixa manera que 'no farem un aeroport nacional, el més pròxim és el de la Seu i hi hem d'apostar', ja que 'el Govern aposta en tot el que faci falta perquè els inversors i els turistes puguin venir en un món molt globalitzat el més de pressa possible'.

Heliport nacional
Ara bé, l'aposta per l'aeroport de la Seu no aparca la construcció d'un heliport nacional. 'A Andorra li interessa molt l'aeroport de la Seu, però no vol dir que li interessi menys fer un heliport nacional a Andorra, són infraestructures complementàries i necessàries'.
Tot i reconèixer que l'afer del Patapou va frenar la infraestructura, Martí ha assegurat que el lloc encara 'l'estem mirant' però que 'no hi ha cap lloc neutre per fer-lo'. Ha afegit que 'miracles no existeixen' i 'per poc que sobrevoli, sempre sobrevola alguna cosa'.
Sobre el cost de la infraestructura, Martí ha dit que amb el projecte de l’heliport al Patapou 'és va fer una oferta que mai més tindrem', en relació al fet que suposava cost zero per a l'administració perquè el privat se’n feia càrrec. 'Ara', ha assegurat, 'no tindrem aquesta possibilitat' i l'Estat s'haurà de fer càrrec dels costos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte