Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí va fer les declaracions sobre el pressupost de l’any vinent en l’acte de celebració del dia de Meritxell al Cedre.
Antoni Martí va fer les declaracions sobre el pressupost de l’any vinent en l’acte de celebració del dia de Meritxell al Cedre.

Martí presentarà a finals de mes el pressupost 2019 ple de “promeses”


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El cap de Govern, Antoni Martí, va avançar ahir que abans que acabi aquest mes presentarà el pressupost del 2019, que serà un pressupost de màxims i no de mínims de funcionament, malgrat que les eleccions tinguin la data marcada, i a més, va remarcar algunes de les inversions que hi figuraran com ara el centre de radioteràpia.

Martí va destacar que serà un pressupost “de les promeses i de fer gairebé realitat tot el que vam prometre”. Segons Martí, seran rellevants totes les inversions previstes i que s’atreveix a fer “l’aposta que el 90% de les inversions que tenim previstes al pressupost del 2019 estic convençut que passi el que passi i guanyi qui guanyi tiraran endavant perquè van dins de la lògica i dels projectes que necessita Andorra”, va manifestar. 

Entre aquestes inversions va remarcar el centre de radioteràpia, que malgrat no ser una promesa del programa taronja, el compromís hi és i Martí va dir que hi figuraria la partida per la construcció d’aquest nou servei per als malalts de càncer. Tot i això, l’executiu encara no sap si el servei serà liderat pel mateix SAAS o per algun institut forà, com va recordar ahir Martí. També va destacar la creació del primer centre de tractament de joves amb addiccions i problemes de conducta greus que com ja es va avançar ocuparà l’espai de l’antiga residència Solà d’Enclar. Al pressupost de l’any vinent el Govern preveu marcar una partida per acabar el Rosaleda, però també per la reubicació del ministeri d’Afers Exteriors, la continuïtat del desviament de Sant Julià i l’eixamplament de la carretera general 3 a Ordino. L’heliport també hi figurarà. “Aquest  (l’heliport) és un tema que m’hagués agradat que anés més de pressa però encara estem esperant els estudis i ens mantenim en la ubicació a Escaldes”, va manifestar Martí. El pressupost per l’any vinent però no preveu una partida per al centre de dia de malalts mentals, que el mateix ministre Xavier Espot va dir que era inajornable.

Martí va manifestar ahir que el text del pressupost ja està a punt de tancar-se i que complirà la llei, tant pels terminis fixats, presentant-ho abans que finalitzi aquest mes, com complint la regla d’or. “Estem valorant canviar alguns paràmetres, sense modificar la regla d’or i perquè els propers governs ho tinguin més fàcil deixant les línies mestres de la regla d’or”, va remarcar Martí, qui va dir que aquest acompliment els ha presentat dificultats.  

“Seria una irresponsabilitat no acollir-nos a la modernització de l’acord de mercaderies”

Antoni Martí va manifestar ahir que “evidentment que aquest Govern no tancarà la negociació de cap altra llibertat ni es precipitarà a tancar més coses” en les negociacions amb la UE, responent a crítiques d’alguns grups de l’oposició. Tot i això, el cap del Govern va remarcar que allò negociat ja, com és la lliure circulació de mercaderies, “és difícil que es pugui tenir un millor acord i seria una irresponsabilitat no acollir-nos al que és una modernització de l’acord del 90”, va dir. Segons Martí, si no s’arriba a un acord, allò aconseguit també es perdrà. 

Per això, desitja que “no es faci malbé”, allò ja negociat, perquè diu que dóna “oportunitats als sectors”. Martí va ser crític amb l’oposició i va negar que les franquícies siguin les mateixes a les dels anys 90, “es van actualitzant per directives europees”, va destacar. 

martí
presentar
pressupost
2019
promeses

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte