Diari digital d'Andorra Bondia
Martí reitera la voluntat de cooperar en els objectius contra l’escalfament
Martí reitera la voluntat de cooperar en els objectius contra l’escalfament

Martí reitera la voluntat de cooperar en els objectius contra l’escalfament


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SFGA

El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va intervenir ahir en el debat temàtic d’alt nivell per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El debat es du a terme a Nova York en la cerimònia convocada pel secretari general de les Nacions Unides per a la signatura de l’Acord de París, adoptat per la 21a sessió de la Conferència dels estats part al Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic, la COP21. 

Martí va exposar que les fites que fonamenten l’Agenda 2030 en matèria de desenvolupament sostenible (hi ha el compromís de reduir els gasos d’efecte hivernacle un 37%) estan en la línia d’homologació i obertura que impulsa l’executiu, amb el convenciment del rèdit que a llarg termini obtindrà el país i amb la voluntat de cooperar per aconseguir els objectius globals. 

Així mateix va assegurar que Andorra focalitza els seus esforços en la transformació de la societat a través de l’educació per donar continuïtat a aquestes fites, a banda d’impulsar les polítiques mediambientals i de sostenibilitat. Una mostra d’això és dedicar la Universitat d’estiu d’Andorra als objectius de l’Agenda 2030. Martí va constatar que Andorra va ser un dels primers països a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i que el Principat té molt clars els objectius i els compromisos que s’han d’acordar. Martí va afegir que aquest és un deure que el país ha de complir en favor de les generacions futures.

L’Acord de París, que ha de donar continuïtat al compromís acordat en el marc de la COP 21, s’obrirà a signatura avui. Està confirmada la participació d’uns 140 estats. Calvó va destacar que la signatura per part del cap de Govern serà la culminació d’un procés iniciat fa temps i una acció que permetrà fer visible el compromís d’Andorra en la lluita contra el canvi climàtic. La ministra va assegurar que “tenim clar el que cal fer per complir aquests objectius” i va esmentar algunes mesures, com ara el pla de mobilitat elèctrica, el pla d’infraestructures energètiques i el Renova, entre d’altres.

 

 

Andorra
canvi climàtic
COP21
Nacions Unides
desenvolupament
sostenible

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte