Diari digital d'Andorra Bondia
Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Martí Riera perd dues regidores a l’equip de govern de Coll de Nargó


Escrit per: 
A. D. / Fotyo. Viure als Pirineus

L’Ajuntament de Coll de Nargó celebra aquesta tarda un ple de caràcter extraordinari amb dos únics punts a l’ordre del dia que recullen les renúncies voluntàries de les regidores Maria Rosa Vidal Miró, també tinent d’alcalde, i Elisabet Garrabou Batllori. Ambdues abandonen l’equip de govern encapçalat per Martí Riera, per la qual cosa el grup d’ERC-AM, que ha governat amb cinc regidors, es veurà reduït a tres: al costat de l’alcalde queden Emili Molins Solà i Francesc Martin Ferre.

Tot i que les raons no han transcendit de manera oficial, els mentideros polítics comarcals apunten a evidents dissensions personals entre l’alcalde i les dues regidores sortints. També es parla al poble sobre decisions i accions de les dues regidories que han resultat controvertides, des de la prohibició d’aparcar en segons quins carrers de la localitat a la pèrdua del magatzem d’estella després que fossin anunciades les excel·lències de la seva construcció, a banda de qüestions relacionades amb la gestió de l’espai Dinosfera. 

Aquesta situació es pot considerar particularment significativa perquè es produeix pràcticament a les portes d’unes eleccions municipals, justament quan tota la maquinària dels partits està en marxa per a la confecció de les llistes. ¿Hi ha darrere d’aquests canvis el desig de Riera d’allunyar-se de les responsables de decisions no sempre ben rebudes i salvar els mobles? Aquesta és una de les possibles interpretacions.  Tot i així, sembla que se li complica a Esquerra la tasca de confeccionar llistes en aquest municipi. Cas, d’altra banda, que està molt lluny de ser singular ni pel que fa a Coll de Nargó ni a la seva formació, ja que qui més qui menys admet que està suant o suarà per completar els noms de la papereta. 

També entre els municipis del sud de la comarca hi ha dubtes sobre què passarà a Peramola: l’alcaldessa, Gemma Orrit (Units Pel Municipi-Acord Municipal, UPM-AM), tot i haver governat amb la comodíssima majoria absoluta que va aconseguir en les urnes –l’oposició es limita a Toni Mas Buchaca, de Compromís– sembla haver decidit no concórrer als comicis. 

Travesses
Aleshores? De moment només transcendeixen les travesses i possibles substitutes al capdavant de la llista. Laia Angrill és un dels noms que es deixa caure per liderar alguna de les llistes (la de Junts?), fent tàndem amb el veterà Toni Segon. ERC ho té molt complicat per fer llista a Peramola.

Una de les opcions que sembla complicada és un pacte general d’Esquerra i Junts, consideren algunes veus consultades. La pèrdua dels llocs clau a la comarca que ocupaven Jesús Fierro i Ricard López hauria estat difícil d’empassar a Junts, així que fins i tot sembla que en alguns municipis estiguin fent ullets a Compromís. 

Coll de Nargó
Martí Riera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte