Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença davant la comissió de Sanitat.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença davant la comissió de Sanitat.

Martínez Benazet afirma que la quarta onada va clarament a la baixa


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: E.C. / Consell General

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s'ha mostrat optimista quant a l’evolució de la pandèmia al país davant la comissió legislativa de Sanitat. “Podem dir que la quarta onada està baixant de forma clara”, ha assegurat fent un repàs a les dades epidemiològiques registrades. Avui s'han notificat 33 positius nous que eleven el nombre de casos totals a 12.614. Des de dilluns fins avui s'han donat 42 altes i ja hi ha 11.932 persones que han superat la malaltia. Els casos actius s'han reduit de 9, fins a situar-se en 561, i a l’hospital també hi ha una persona menys ingressada, en total 29. Concretament hi ha 19 pacients a planta i 10 a l’UCI, 9 dels quals ventilats mecànicament. A l’UCI justament ha indicat que els pacients tenen entre 23 i 70 anys i que el més jove fa setmanes que hi és i en una situació “de gravetat”.

El ministre ha destacat que es viuen uns dies “d’estabilitat”, amb una reducció del nombre de casos per dia (fa una setmana s’estava al voltant de 65) i una rebaixa de la taxa de reproducció (R0) fins a 0,83. Tot i així ha apuntat que de cara a finals d’aquesta setmana i durant la que ve es pot veure un repunt dels casos “degut a l’impacte de la Setmana Santa”. Amb tot, ha assegurat que és optimista “gràcies a l’impacte de les vacunes”, que creu que pot fer que fins i tot la quarta onada tingui una incidència menor que en altres països de l’entorn. Així ha tornat a defensar l’estratègia de vacunació seguida i l’aposta per vacunar amb AstraZeneca sense fer diferències per grups d’edat.

Sobre l’arribada de més vacunes no s'ha mullat quant a dates, però s'ha mostrat confiat que pugui ser aviat perquè no es produeixi una nova aturada en el procés d’immunització o que en tot cas sigui curta. Igualment, ha insistit que no tanquen cap porta quant a l’arribada d’altres vaccins, com el rus, però tal com ja ha manifestat en ocasions anteriors ha afirmat que primer cal que rebin l’aprovació de l’OMS.

Martínez Benazet
afirma
quarta
onada
clarament
baixa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte