Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats d’ACO+Demòcrates.
Els candidats d’ACO+Demòcrates.

Martínez Benazet vol que la gent gran vagi el mínim a l’hospital


Escrit per: 
Agències

El número 1 de la llista territorial d’ACO+Demòcrates a Ordino, Joan Martínez Benazet, és director assistencial del SAAS, però li agradaria veure el mínim de pacients d’edat avançada a l’hospital. El motiu, va explicar, és que la gent gran quan ingressa a un centre hospitalari “ho viuen molt malament”, i a causa de la seva “fragilitat” tenen més opcions de patir “quadres de desorientació” o agafar alguna infecció. Per  aquest motiu la seva voluntat, i també la de Demòcrates, és fomentar al màxim l’atenció domiciliària per tal que aquestes persones puguin ser tractades a les seves llars. 

Martínez Benazet va recordar que, per l’evolució de la mateixa societat, les malalties cròniques i l’envelliment de la població aniran en augment, i que cal actuar per evitar “la institucionalització de les persones als centres residencials”.
Per tot plegat, si guanyen les eleccions i tenen la responsabilitat de governar, implantaran “un dispositiu d’hospitalització domiciliària” per a pacients geriàtrics com el que ja s’aplica amb pacients pal·liatius, ha anunciat. L’objectiu és evitar l’ingrés a l’hospital i també a un centre residencial. “S’ha de fer tot el possible per tractar la seva dependència al domicili”, va justificar.

aco+da
hospital
gent gran

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte