Diari digital d'Andorra Bondia
Mas diu que tot indica que Espanya hauria violat la sobirania d’Andorra
Mas diu que tot indica que Espanya hauria violat la sobirania d’Andorra

Mas diu que tot indica que Espanya hauria violat la sobirania d’Andorra


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas va afirmar ahir que si es confirmen, a través del procés judicial obert al Principat, les pressions d’Espanya sobre la banca i l’Estat andorrans per perjudicar persones vinculades al procés independentista català, “es demostrarà la ingerència de l’Estat espanyol en un país  independent com és Andorra”, un fet “impresentable i intolerable”. Per Mas, “tot indica” que això es va produir i per tant “Andorra hauria vist violada la seva sobirania”. 

Mas també es va referir a la investigació que el Tribunal de Comptes ha iniciat per constatar si ell mateix, Joana Ortega i Irene Rigau van malversar fons públics pels cinc milions d’euros que va costar el procés participatiu. L’expresident considera que un cop més l’actuació busca fer por i troba “insòlit” que se’ls vulgui tornar a jutjar per uns fets pels quals ja han estat jutjats i condemnats. “Espanya és un Estat de no dret”, va dir, i va comparar el president del Govern espanyol amb Nicolás Maduro, president de Veneçuela.
L’expresident de la Generalitat va fer aquestes declaracions a Andorra, en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) sobre el referèndum de l’1 d’octubre. L’esdeveniment va reunir 300 persones i va obligar  a canviar de sala en dues ocasions. Mas va recordar que els ciutadans catalans residents al Principat han d’estar inscrits al registre de catalans a l’exterior i va apuntar que això hauria de permetre participar en el referèndum amb normalitat. L’expresident va fer una crida a votar perquè “la legitimitat d’una consulta passa per la participació”. Va recordar que el referèndum “no és un caprici d’última hora”, perquè és fruit dels diferents intents que hi ha hagut en els darrers cent anys a Catalunya per tenir més autonomia, que tot ciutadà té dret a triar la seva nacionalitat i que es tracta d’un procés pacífic i de cap cop d’Estat. 

 

referèdum
1-O
Catalunya
Mas
operació Catalunya

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

aixo sembla un partit de tenis

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte