Diari digital d'Andorra Bondia

Mas es mostra satisfet del compromís adquirit pel copríncep en relació a l'accés a França


Escrit per: 
Agències / Foto: G.L.T.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, s'ha mostrat satisfet del compromís adquirit pel copríncep francès, François Hollande, durant el seu discurs a la plaça del Poble, de reprendre les obres d'accés al Principat. Durant la posterior visita al Comú d'Encamp, Mas ha explicat que li han parlat dels 'problemes climatològics importants' del Pas de la Casa, i el fet que 'cada any ens trobem que es tanca la carretera'. El cònsol encampadà ha assegurat que 'li hem demanat que ens ajudés a obtenir millores a la carretera' i que Hollande 'ha estat sensible' amb la qüestió, i que 'en tenia coneixement i n'ha parlat'.
De fet, Mas ha explicat que el copríncep ha ressaltat que 'no és només un accés a França o a Andorra, sinó que també és una prioritat per a tota la regió del sud de França, que va més enllà de les nostres necessitats'. En aquest sentit, ha continuat Mas, el copríncep ha assegurat que 'el Pas de la Casa i Andorra vivim de França, però que França també viu de nosaltres, i per tant és una qüestió que hem de tractar junts'.

A banda d'aquesta qüestió, durant la visita al Comú encampadà, Mas ha explicat que 'també li hem demanat la construcció del collège francès que s'havia de fer a Encamp i que s'ha desplaçat del pressupost per problemes econòmics'. Aquesta petició, ha assegurat, 'també ha estat ben atesa pel copríncep i, fins i tot, me n'ha parlat quan ens hem acomiadat al cotxe, i m'ha dit que és un tema que mirarà que es faci'.

Durant la seva visita a Encamp, i tal com ha fet a la resta de parròquies, Hollande ha saludat gairebé una per una les persones que l'esperaven davant del Comú. A més, ha signat banderoles andorranes i s'ha fet fotografies amb aquells veïns que li ho han demanat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte