Diari digital d'Andorra Bondia

Mas no comparteix el límit fronterer i l’oposició critica la passivitat del Comú


Escrit per: 
M. S. C.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, va afirmar ahir no estar “gaire d’acord” amb el límit físic que preveu el conveni sobre la frontera franco-andorrana firmat aquesta setmana pel Govern.

En aquest sentit va indicar que la línia pactada amb França no passa pels llocs típics de divisió territorial que hi ha en qualsevol indret, ja que a la zona del coll dels Isards no passa ni per la carena ni pel peu de la muntanya.
Tot i així, el cònsol va indicar que el Comú no preveu fer cap actuació per defensar els límits ja que preval l’interès de país, i en aquest sentit va indicar que l’acord obre la signatura a altres convenis amb França. Així mateix, va recordar la dificultat de fer-hi cap recurs ja que és un tractat internacional. Un aspecte que Mas sí que veu “interessant” és l’acord sobre la gestió conjunta dels recursos d’aigua de fonts de l’Arièja.
Durant la sessió de comú, i en resposta a una pregunta de l’oposició, Mas es va comprometre a vetllar pels acords presos pel consorci dels Petits Cantors que preveien impulsar aquest curs un pla pedagògic per a un centenar d’infants seleccionats per formar part de cor. Les classes havien de començar al gener, però per ara encara no s’imparteix. Mas va indicar que no es pot estar més temps amb aquesta indefinició i amb aquest objectiu es reunirà en breu amb el ministre de Cultura per conèixer els seus arguments, que valorarà.
El posicionament de la majoria respecte als límits fronterers i els Petits Cantors va provocar les crítiques del cap de l’oposició, Joan Sans, que va assegurar sentir-se decebut en veure que les decisions que afecten Encamp “no es prenen aquí i no podem dir res perquè és competència” del ministre de torn. I davant aquesta actuació, va proposar una rebaixa dels salaris dels cònsols “per oferir-la com a complement al ministre d’Exteriors per la bona feina amb les fronteres, al d’Ordenament pels vials i al de Cultura, que sembla que dictarà els afers importants en matèria de cultura a casa nostra”.
L’oposició va remarcar que quan l’actual majoria estava a l’oposició s’havia alineat amb el PS per la qüestió de la frontera, es va qüestionar si “no són interessos nostres també els territorials” i va concloure que l’afer  dels límits s’havia de tancar defensant la posició presa des d’Encamp.
Mas també es va mostrar preocupat per l’obertura dels quatre carrils a Valira Nova ja que creu que els vehicles que s’aturin als magatzems que hi ha poden portar problemes als veïns, una apreciació que Sans creu s’havia d’haver fet abans. El Comú també ha proposat al Govern que per Carnaval els locals d’oci nocturn puguin obrir fins a les sis.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte