Diari digital d'Andorra Bondia
El síndic general, Vicenç Mateu, va comparèixer ahir per parlar dels acords presos en la junta de presidents.
El síndic general, Vicenç Mateu, va comparèixer ahir per parlar dels acords presos en la junta de presidents.

Mateu es mostra convençut que gran part dels textos a tràmit s’aprovaran


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El síndic general, Vicenç Mateu, es va mostrar “convençut que en bona mesura farem net” de les 28 iniciatives legislatives que hi ha avui a tràmit al Consell General abans d’acabar la legislatura. Així, en la reunió de la junta de presidents d’ahir, es va acordar celebrar una sessió ordinària de cara al 26 de juliol en la qual es podrà votar la proposició de llei de suport als emprenedors, la seva internacionalització i el seu finançament i el projecte de llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà. També s’hi podrà incloure el projecte de llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris i el projecte de llei de modificació de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal.
Mateu va apuntar la possibilitat que finalment també es pugui votar el projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges, ja que el termini per presentar esmenes finalitza aquest dijous, 5 de juliol. A banda, hi ha un bon nombre de textos legislatius que ja es troben fora de termini de presentació d’esmenes, com ara la proposició de llei de relacions laborals, el projecte de llei de transició energètica o la llei de la Cambra de Comerç. “Segur que moltes sinó totes [aquestes lleis] s’aprovaran”, va dir.
En la reunió de la junta de presidents també es va acordar, després d’un “cert debat”, que les comissions no es reuniran durant el mes de juliol. Mateu va explicar que, encara que “no hi ha la voluntat”, per a avui hi ha prevista una reunió de la comissió de Finances i hi podria haver un “replantejament”. El síndic general va afegir que, tenint en compte el volum important de textos que hi ha a tràmit, els grups tindran els dos mesos d’estiu per analitzar tots els projectes de llei i treballar per a la presentació d’esmenes. A més, l’activitat es preveu reprendre el primer dia laborable de setembre. Això permetria que de cara a la tardor les 28 iniciatives legislatives es poguessin “anar tancant”. 
Per altra banda, en la reunió d’ahir es va atribuir a la comissió de Finances el projecte de llei de modificació de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal, el projecte de llei de conglomerats financers, i el projecte de Llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió; la llei de cos d’educació a la comissió d’Educació; i la llei de mesures urgents sobre l’habitatge a Economia.

 

Consell General
iniciatives legislatives
junta de presidents

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte