Diari digital d'Andorra Bondia

Matsuura destaca la participació d’Andorra als projectes de la Unesco


Escrit per: 
Redacció


L’ambaixador d’Andorra Julià Vila va presentar dimecres les cartes credencials al director general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), Koïchiro Matsuura, que l’acrediten com a ambaixador, delegat permanent del Principat. Durant la trobada Matsuura va destacar la tasca del país en el si de la institució.

Matsuura va rebre Vila a la seu de l’organització, a París. Durant l’acte, el director general de la Unesco es va mostrar orgullós de rebre les cartes credencials del nou ambaixador, delegat permanent d’Andorra a la institució, tal com van assenyalar des del Govern, i va recordar l’estima que té pel Principat des que va ser el primer ambaixador del Japó a Andorra.
La cerimònia de presentació de credencials va estar seguida d’una entrevista en què Vila i Matsuura van intercanviar els seus punts de vista sobre diverses qüestions. D’aquesta manera, l’ambaixador andorrà va agrair al director general de la Unesco la seva tasca al capdavant de l’organització durant els deu darrers anys. Així mateix, Vila va posar en relleu el compromís que Matsuura ha mantingut sempre amb Andorra i va recordar la seva visita al Principat i a la vall del Madriu-Perafita-Claror, inscrita en la llista del patrimoni mundial de la Unesco pel seu valor com a paisatge cultural.
Per la seva banda, Matsuura va destacar l’activa participació del Principat en l’organització, no solament per la inscripció de la vall del Madriu-Perafita-Claror en la llista del patrimoni mundial, sinó també per les accions de cooperació al desenvolupament que Andorra duu a terme en el marc de la Unesco, juntament amb altres estats europeus.
La reunió celebrada ahir serà la darrera que Vila mantindrà amb l’actual director, ja que Matsuura, que va ser nomenat director general l’any 1999, deixarà el seu càrrec el 14 de novembre i serà substituït, a partir del dia 15, per Irina Bokova, que va ser elegida directora general de la Unesco en la 35a sessió de la Conferència general de l’organització.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte