Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació de l'Estratègia nacional del paisatge 2016-2020.
Un moment de la presentació de l'Estratègia nacional del paisatge 2016-2020.

Medi Ambient celebra el Dia internacional del paisatge implicant a la ciutadania en l’elaboració de l’ENPA


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

Coincidint amb la commemoració avui del 4rt Dia internacional del paisatge del Consell d’Europa i el 20è aniversari del Conveni Europeu del Paisatge, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat proposa dues activitats dirigides a implicar la ciutadania en l’elaboració de l’Estratègia Nacional del Paisatge d’Andorra (ENPA) 2021-2035.

Així, i com ja es va avançar el juliol passat, el ministeri, juntament amb la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, han obert un procés obert a la ciutadania que busca generar una reflexió col·lectiva sobre el paisatge d’Andorra, captar el coneixement que en té la població alhora que la implicació i corresponsabilització de la societat andorrana en la seva cura.

La metodologia emprada per recollir l’opinió de la ciutadania és un qüestionari que ja es pot respondre a la plataforma de www.visc.ad. L’enquesta permetrà recollir i validar els objectius de qualitat paisatgística i accions concretes associades que es tindran en compte a l’hora d’elaborar la nova ENPA. A més de la col·laboració de la gent, i per tal de traduir els globals en accions concretes, el procés participatiu també compta amb l’opinió dels Comuns, agents econòmics i ciutadania. El treball de disseny de l’estratègia, que ha comptat amb la col·laboració tècnica de l’Observatori de Paisatge de Catalunya, pretén generar un mapa d’acció que inclogui els principis, els objectius i les accions de la nova estratègia 2021-2035.

En aquesta línia, el ministeri ja ha realitzat un total d’onze entrevistes, comptant els set Comuns i quatre que s’han fet a nivell intern del Govern. A més, també s’ha celebrat un taller amb els agents principals relacionats amb el paisatge amb la participació de 27 actors el passat 18 de juny.

D'altra banda, també es posa en marxa un concurs de fotografies a la xarxa social d’Instagram. Les fotografies han d’estar relacionades amb els objectius de la nova estratègia: paisatges d’alta muntanya, entorns fluvials, paisatges urbans, infraestructures integrades en el paisatge, entorns agraris i forestals. La fotografia guanyadora serà aquella més votada en data 27 d’octubre a les 23:59 i etiquetada amb el hashtag #AndorraPaisatge2020, amb menció al compte @viscandorra i que tingui el seu compte personal obert. La persona guanyadora rebrà un lot variat de productes d’Andorra valorat en 150 euros.

medi ambient
celebra
Dia internacional
paisatge
implicant
ciutadania
l’elaboració
l’ENPA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte