Diari digital d'Andorra Bondia
Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i el president de la UHA, Carles Ramos, ahir.
Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i el president de la UHA, Carles Ramos, ahir.

Medi Ambient crearà un distintiu per a hotels i restaurants sostenibles


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos van signar ahir un conveni marc de col·laboració per impulsar polítiques de sostenibilitat ambiental en el sector hoteler i de la restauració. Amb aquest conveni, tècnics d’Andorra Sostenible visitaran en un primer moment uns 130 establiments entre hotels i restaurants que té l’associació per tal d’informar de totes les eines i programes dels quals disposa el Govern per tal d’implantar accions sostenibles. Els establiments que vulguin emprendre noves accions en aquest sentit rebran un distintiu que sota el títol “pacte per la sostenibilitat” remarcarà l’esforç que les empreses fan.
En una segona fase es preveu que els tècnics visitin altres 500 establiments de la restauració. La ministra va explicar que es prioritzen els més grans o els que són potencials per implantar aquestes mesures i que poden tenir un millor impacte.
Calvó va destacar que el sector hoteler “genera més del 50% dels residus del país i com productor singular ha aconseguit uns índexs alts en la recollida selectiva”. A més aquest sector, va destacar la ministra, consumeix prop del 20% de l’energia del país. Per aquest motiu, des de Medi Ambient s’ha volgut començar a desenvolupar mesures de la llei de transició energètica en aquest sector, i més tard, Calvó va manifestar que la intenció és fer-ho en altres sectors empresarials. 
El president de la UHA va destacar la importància del conveni perquè “cal més informació i més mentalització, perquè hi ha molta feina a fer”, va dir. En aquest sentit, una de les informacions en la que es farà més incís serà en la possibilitat que ara els llogaters dels establiments tenen per obtenir ajudes al programa Renova, per la instal·lació d’energies renovables o per altres reformes en pro de l’estalvi energètic. Fins ara només ho podien sol·licitar els propietaris. 
L’acord preveu, a més d’informar i donar eines als establiments per la transitorietat energètica, fer formacions al respecte. 
D’altra banda, Calvó també va destacar la bona acollida en la recollida selectiva que tenen les grans superfícies i magatzems que des de l’any passat  són considerats productors singulars, i que recullen matèria orgànica amb una setantena de restaurants. Segons Calvó es preveu complir la previsió que marcava recollir unes 1.000 tones anuals.

medi ambient
distintiu
hotels
restaurants
sostenibles
crearà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte