Diari digital d'Andorra Bondia
El refugi del parc natural de Sorteny.
El refugi del parc natural de Sorteny.

Membres del projecte Green es reuneixen a Ordino amb representants del Govern


Escrit per: 
Agències

Els membres del projecte Green han mantingut aquest dimarts una reunió de treball a Ordino que ha comptat, entre d'altres, amb representació del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern. Tal com ha informat l'executiu mitjançant un comunicat, el projecte està cofinançat pel Fons Europeu del Desenvolupament Regional (Feder) i s'emmarca dins del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (Poctefa 2014-2020). 

L'objectiu de Poctefa és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera entre Espanya, França i Andorra. Pel que fa al Green, la presència d'ambients naturals idèntics, problemes similars d'hàbitat, de conservació d'espècies o l'existència d'iniciatives complementàries en termes de preservació de la biodiversitat, va portar alguns espais naturals dels Pirineus a associar-se per implementar el projecte del juny del 2016 al maig del 2019. Així doncs, la seva finalitat és la de reforçar la creació d'una xarxa d'espais naturals i protegits del Pirineu. 

Durant la trobada s'han fixat diversos punts a tractar. Els més importants han estat els de concretar la xarxa d'operadors dels espais naturals dels Pirineus; compartir el coneixement, les pràctiques de gestió i els problemes de cada àrea natural; implementar mesures específiques de restauració, conservació o gestió en entorns sensibles; i informar la societat, els responsables de la presa de decisions i els grups d'interès locals sobre els aspectes específics de la biodiversitat dels Pirineus. 

El parc natural de la vall de Sorteny, en associació amb el Govern, és també part activa en aquest programa i els científics que hi participen ja van venir a Andorra durant el 2017 i 2018 per a mostrejar la biodiversitat d'alguns estanys i molleres del Principat com a primer pas per al desenvolupament del projecte Green. Els membres que conformen aquest projecte mantindran aquest dimecres la segona i última reunió de treball prevista que serà, de nou, a Ordino.

projecte
Green
reuneixen
Govern
Ordino
representants

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte