Diari digital d'Andorra Bondia

Meritxell Mateu insta el Govern a replantejar la situació d'altres funcionaris en la seva mateixa situació


Escrit per: 
Agències A. R. / M. T.

L'exministra Meritxell Mateu ha instat el Govern, arrel de la sentència del Tribunal Superior que li treu la condició de funcionària, a replantejar la situació d'altres persones que estarien la mateixa situació que ella.

Mateu assegura que en el moment d'entrar en vigor la Llei de funció pública es va consolidar la situació funcionarial 'de diferents directors, de cap dels arxius nacionals, de representants permanents adjunts a ambaixades entre molts altres'. A més, també demana que es revisi la 'regularització dubtosa' de l'anterior secretari general del Govern.
Meritxell Mateu, mitjançant una carta adreçada el 9 de gener al cap de Govern i al ministre de Funció Pública a la qual ha tingut accés l'ANA, diu que no pot fer altra cosa que acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que fixa que no pot ser considerada funcionària, tal com va demandar el govern anterior, liderat pel PS.

Tot i això, l'exministra i actual consellera general diu que 'sense voler prejutjar un possible rerefons polític amb l'acció encetada pel govern socialdemòcrata', 'trobaria molt injust i fins i tot resultaria del tot il·legal' que aquest Govern 'no replantegés la situació de moltes persones que es troben en situacions iguals o similars a la meva'.

Mateu assegura que la seva situació 'no és ni de lluny única' citant 'diferents directors, la cap dels arxius nacionals, representants permanents adjunts a ambaixades' que van entrar en càrrecs de responsabilitat abans de l'entrada en vigor de la Llei de la funció pública i 'que han gaudit i que gaudeixen de l'estatut de funcionari que el TS ha qualificat per mi d'il·legal i lesiu'.

En la missiva adreçada a Martí i Cinca, Mateu també fa referència a la 'regularització dubtosa' per part del govern socialdemòcrata de l'anterior secretari general del Govern, recordant que es tracta d'una persona que no va passar cap edicte a causa de l'entrada en vigor de la Llei de mesures de reactivació econòmica del 2008 i que a més 'va consolidar el seu suposat estatut funcionarial en període de prova mentre exercia un càrrec polític'.

Per tot plegat, demana al Govern que 'prengui les resolucions i efectuï les accions judicials escaients per aplicar la mateixa interpretació legal a les persones que es troben en la mateixa o similar situació'. Així mateix, Mateu es reserva les accions legals escaients per rescabalar els danys i perjudicis que l'activitat de l'Administració li hagi pogut causar.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte