Diari digital d'Andorra Bondia
Meritxell Mateu renuncia a l’escó
Meritxell Mateu renuncia a l’escó

Meritxell Mateu renuncia a l’escó


Escrit per: 
Marc Segalés/ Foto: F.A.

Encara no 24 hores després que l’executiva de Demòcrates per Andorra fes pinya i reiterés el seu suport a la consellera general Meritxell Mateu, la parlamentària, en una breu compareixença davant la premsa i sense permetre preguntes dels periodistes, va anunciar ahir la seva  “renúncia a l’acta de consellera general per Ordino”.

Llegint un breu i concís comunicat, Mateu, que va comparèixer escoltada pel president suplent del grup parlamentari demòcrata, Miquel Aleix, i sis consellers més –Maria Martisella, Justo Ruiz, Carles Enseñat, Marc Ballestà, Patrícia Riberaygua i Meritxell Palmitjavila–, va explicar que renuncia al càrrec “vista l’evolució i la utilització que s’ha fet” de la seva relació laboral, “ja dissolta”, va remarcar, amb Banca Privada d’Andorra.

Així mateix, la ja exconsellera general va assegurar que hi renuncia també perquè no vol continuar “fent política enmig d’un clima extremadament enrarit en què les difamacions són llei i en què la dignitat del polític es qüestiona en cada instant”, i va insistir que no se sent identificada amb “aquests escenaris als quals s’ha adherit bona part de l’oposició”.

Mateu, que va voler també tenir paraules d’agraïment per a tots aquells que li han donat suport en “uns dies difícils”, va insistir en la defensa de la seva actuació i va remarcar que sempre ha actuat amb la “màxima probitat, honestedat, integritat i respecte”, reiterant en més d’una ocasió que “sempre” ha actuat “a favor de l’interès general” i mai d’interessos particulars o privats.

En aquest sentit, i visiblement emocionada, Mateu, que va destacar també que no vol que es posi en dubte el bon nom del Consell General ni el projecte de DA, que “ha de continuar”, va assegurar que l’únic greuge que ha comès “ha estat treballar per a una entitat que ara està en un procés judicial”.

Per la seva banda, Miquel Aleix, que igual que Mateu no va admetre cap pregunta dels periodistes, li va agrair la tasca desenvolupada durant cinc anys i mig al grup parlamentari, i va destacar que amb la decisió de renunciar “demostra que és una persona responsable” i que “no ha volgut en cap cas perjudicar ni els companys demòcrates, ni el país ni el Consell General”. 

Així mateix, el president suplent del grup parlamentari demòcrata va manifestar que amb la renúncia Mateu “ha donat un exemple d’honestedat” i va assegurar que els companys li agraeixen aquest acte perquè consideren “sincerament que  s’ha trobat en una situació que no es mereixia”. 

Ara el grup parlamentari demòcrata haurà de confirmar el substitut de Meritxell Mateu al Consell General, i tot apunta que serà Antoni Missé, el segon suplent de la candidatura ordinenca que DA va presentar als comicis generals de l’any passat, ja que el primer suplent era Josep Àngel Mortés, actual cònsol major de la parròquia i que difícilment deixarà el Comú per anar al Consell General. La tercera suplent de la llista era Vanessa Fenés, actual consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social de la corporació ordinenca.

Renúncia inevitable

Des de les formacions de l’oposició es va coincidir a destacar la dimissió de Mateu com un fet “inevitable” ja que la situació “era cada vegada més insostenible”. De fet, el president del grup liberal, Josep Pintat, assenyalava, abans de conèixer la decisió de Mateu, “les cares molt llargues” que hi havia entre la bancada demòcrata durant la sessió parlamentària.

Un cop fet públic ja l’anunci, el també liberal Ferran Costa, que destacava que ara “es podrà fer la feina legislativa de forma més assossegada”, insistia en el caràcter “insostenible” de la situació i afirmava que si la consellera havia pres aquesta decisió “les seves motivacions deu tenir”.

Des del Partit Socialdemòcrata, Pere López va insistir que la dimissió “era inevitable”, tot i que es va mostrar convençut que si no hagués estat per la pregunta parlamentària presentada per la formació no s’hauria produït. En aquest sentit, el conseller general, que va lamentar que “hagi estat necessari portar la situació fins a l’extrem on l’hem hagut de portar”, va destacar que arran de la interpel·lació van quedar de manifest “les irregularitats i il·legalitats” comeses per la consellera, motiu pel qual va afirmar que “no és una dimissió ni modèlica ni exemplar”.

Així mateix, López va advertir que el cas no s’hauria de tancar amb la renúncia de Mateu, ja que hi ha prou elements perquè que “Govern, ministeri fiscal i el mateix partit estiguin obligats a anar més lluny” i investiguin el cas fins al final per aclarir els fets.

Per la seva part, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, que va assegurar que “no cal que portem el cas a la fiscalia ja que aquesta té prou elements per actuar d’ofici”, va destacar que amb la seva renúncia Mateu “fa un favor a la classe política”.

D’altra banda, l’executiva de DA es va reunir ahir novament, ara de forma extraordinària, per analitzar la nova situació. I va fer públic un comunicat en què valora “positivament” el gest de Mateu i li agraeixen “la coherència i sentit de la responsabilitat demostrats a l’hora de prendre una decisió difícil amb l’objectiu de no perjudicar ni el projecte polític de DA ni el treball de les institucions del país”.

 

Andorra
mateu
BPA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte