Diari digital d'Andorra Bondia
El Servei d'Ocupació.
El Servei d'Ocupació.

Més ajuda per a les empreses per fer contractacions indefinides


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Govern va aprovar ahir els reglaments per donar continuïtat als cinc programes de foment de l’ocupació, que en aquesta edició incrementa les ajudes per afavorir l’ocupació al sector privat, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va incidir que els programes “mantenen bàsicament l’essència que al seu moment va portar a crear-los”. Concretament es tracta dels programes de foment de la contractació indefinida al sector privat, de foment de l’ocupació i formació en el sector privat, de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius de 16 a 21 anys, el de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic i el de foment de l’ocupació a zones geogràfiques allunyades.
En el cas del programa per fomentar la contractació indefinida, el ministre va explicar que a la vegada que s’incrementa la subvenció prevista per a les empreses es redueix també el període de temps. Així, la subvenció prevista passa de 250 a 350 euros mensuals per treballador i es dota per un màxim de dotze mesos, en lloc de quinze com es feia en les anteriors edicions, amb la voluntat de simplificar la informació per als empresaris i alhora augmentar l’atractiu del programa per aconseguir un major interès per part seva, ja que el total de la subvenció permesa passa de 3.750 euros a 4.200 euros.
Així mateix, Cinca va destacar que les persones beneficiàries d’aquests programes adreçats al sector privat tindran l’oportunitat de participar en les formacions ocupacionals i en les sessions de capacitació competencial organitzades pel Servei d’Ocupació, una possibilitat que fins ara no es preveia. 
En el cas de programa de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius de 16 a 21 anys, i a part dels joves tutelats i extutelats del programa d’inclusió laboral que ja es van incorporar l’any passat, Cinca va remarcar que també podran accedir-hi els joves que hagin finalitzat els estudis de l’Aula Taller o completat els de l’itinerari d’orientació laboral per a joves actius del Servei d’Ocupació.
Quant al programa per a la millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic es manté la possibilitat que se’n puguin beneficiar els inscrits al Servei d’Ocupació durant 45 dies consecutius però es torna al màxim de sis mesos de contracte, en lloc dels nou del darrer any, amb la idea que se’n puguin beneficiar el màxim nombre de persones. Pel que fa als programes de foment de l’ocupació a zones geogràfiques allunyades i de foment de l’ocupació i formació en el sector privat, es mantenen igual.

ajuda
empreses
més
contractacions
indefinides

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte