Diari digital d'Andorra Bondia
Més control sobre l’aplicació de les deduccions de l’impost de societats Jordi Cinca Albert Hinojosa
Més control sobre l’aplicació de les deduccions de l’impost de societats Jordi Cinca Albert Hinojosa

Més control sobre l’aplicació de les deduccions de l’impost de societats


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El departament de Tributs i Fronterers (DTF) exercirà aquest any un major control sobre l’aplicació de les deduccions previstes en l’impost de societats (per noves inversions, per creació de llocs de treball i per doble imposició). Així ho preveu el Pla de control fiscal per a aquest 2016, aprovat per l’executiu conjuntament amb el Programa anual d’actuació del departament, segons van explicar ahir el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa.
El Pla de control preveu també actuacions al voltant de l’impost general indirecte (IGI), verificant l’aplicació correcta del tipus de gravamen en factures i tiquets de compra. També, i un cop en vigor els CDI entre Andorra i França i Andorra i Espanya, es comprovarà i verificarà que s’apliqui correctament l’impost sobre la renda dels no-residents, i també s’actuarà en l’aplicació de l’impost sobre la renda de les persones físiques, centrant-se en les rendes de les activitats econòmiques.
Així mateix, el director de Tributs i Fronteres, que va assegurar que el nivell d’acompliment de les obligacions tributàries per part dels ciutadans “és altament satisfactori”, va incidir també en el control de l’entrada o sortida de diners en efectiu que ja s’ha fet els darrers dos anys a la duana, i que continuarà sent una de les prioritats aquest exercici 2016.
Pel que fa al programa anual, Hinojosa va destacar com a eixos bàsics l’impuls de la recaptació executiva, la gestió de l’impost sobre la renda de les persones físiques i la millora dels procediments de comprovació, orientades a la creació d’una Agència Tributària única.
Quant a l’impuls de la recaptació executiva, Hinojosa va precisar que, igual com es va fer amb el desplegament del model impositiu, s’anirà fent de manera progressiva, mentre que respecte a l’Agència Tributària única va recordar que la Llei de bases tributàries estableix que s’ha de disposar d’un projecte de llei abans de la fi d’aquest any, tot i que va admetre que “es tracta d’una qüestió més política”.

 

Mobilitat i policia

D’altra banda, el ministre portaveu va fer un balanç positiu del dispositiu especial per afavorir la sortida de vehicles durant la Setmana Santa i va avançar que el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, portarà aquesta actuació a la Taula de Mobilitat perquè aquests protocols es puguin aplicar en altres jornades de màxima afluència de visitants.
Així mateix, Cinca va informar del nomenament de 20 caporals de policia en període de formació, ampliant d’aquesta manera les 15 places inicialment previstes a causa dels ascensos interns i les baixes per prejubilacions.

Nova emissió de deute

En el marc d’un nou programa d’emissió de deute públic per un import global d’un màxim de 715 milions d’euros, que dóna continuïtat al que es va aprovar el 2013 per un import de 680 milions i permet refinançar-lo, l’executiu va acordar ahir una nova emissió de bons per un import de 100 milions d’euros, que servirà per refinançar l’emissió de 70 milions que venç el 15 d’abril vinent. Els bons, a 24 mesos amb una rendibilitat de l’1% anual, es podran sol·licitar a les entitats bancàries fins a l’11 d’abril i es faran efectius el dia 13.

programa
actuacio DTP
pla control fiscal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte