Diari digital d'Andorra Bondia
Els bombers i la policia han vigilat la zona on es va produir l’esllavissada durant tota la jornada.
Els bombers i la policia han vigilat la zona on es va produir l’esllavissada durant tota la jornada.

Mesures de vigilància preventiva a la zona de la Portalada mentre duri l’episodi de pluges


Escrit per: 
Agències

El ministeri d’Interior ha decidit reforçar preventivament la vigilància a la zona de la Portalada, a la CG1, on ara fa uns mesos hi va haver una esllavissada a l’altura del centre comercial Punt de Trobada. A causa de la previsió de pluges intenses durant les pròximes hores, el ministre de la cartera d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, en contacte amb Ordenament Territorial i els tècnics i geòlegs que fan el seguiment de la zona, ha decidit implementar algunes mesures de control complementàries mentre duri l’episodi de pluges.

L’avís taronja del Servei Meteorològic fa referència a fortes precipitacions durant aquest dimarts i dimecres, en especial durant la matinada de dimarts a dimecres. Aquesta pluja podria accelerar els moviments de purga natural a la Portalada. Tot i que aquestes petites esllavissades no arribaran a la carretera gràcies als elements de protecció instal·lats a la zona, l’executiu ha acordat destinar-hi efectius dels bombers i la policia per controlar el pas dels vehicles. Aquestes mesures se sumen als controls rutinaris que tècnics i geòlegs fan per tal de monitorar els moviments rocosos de la muntanya.

Les accions preventives també inclouen que l’aparcament de davant del Punt de Trobada no es pugui utilitzar mentre duri l’episodi i així ja s’ha notificat a la propietat. No obstant això, el centre comercial pot obrir amb tota normalitat utilitzant la zona d’aparcament interior. El protocol de vigilància preventiva no té cap afectació a la circulació, pel que tota mena de vehicles poden seguir utilitzant la CG1 amb normalitat.

El Servei Meteorològic va alertar que les precipitacions podien acumular fins a 120 mm a l’est del país i 80 al nord-oest. Per demà es preveu un cel molt cobert, amb precipitacions durant tot el dia, però més febles i intermitents. A mitja tarda, el mateix servei ha informat que les acumulacions de precipitacions han estat de 35,8 mm a Grau Roig, 13,8 mm a Arcalís, 13,4 mm a Roc St. Pere,  12,2 mm a Bordes de Setúria, 9,8 mm a Borda Sabaté i 8,4 mm a Les Salines.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte