Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.

Millores per ampliar els beneficiaris del programa d’ocupació per a joves


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA

El Govern va aprovar ahir els reglaments per donar continuïtat als cinc programes de foment de l’ocupació, que preveuen algunes millores en els programes de foment de la contractació i la formació pràctica en el si de l’empresa dels joves actius de 16 a 21 anys, i en el d’ocupabilitat mitjançant el sector públic, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Així, en el cas del programa per a joves, es busca poder ampliar el nombre de beneficiaris i, per aconseguir-ho, es podran incorporar al programa els joves tutelats i extutelats del programa d’inclusió laboral, amb una orientació i acompanyament específics. A més, Cinca va destacar que també s’amplia la franja d’edat fins als 21 anys, en lloc dels 20 establerts anteriorment, per donar cabuda a tot el tram d’edat que acull el programa Fent Camí.

Una altra novetat és que el contracte laboral de la segona fase del programa haurà de ser ja de durada indeterminada, i no es permetrà la pròrroga del contracte de sis mesos, vàlid anteriorment. Amb aquest canvi,  “es vol oferir estabilitat sense penalitzar l’empresa”, segons va remarcar Cinca, que va precisar que l’empresa que tingui un jove contractat a través d’aquest programa continuarà rebent l’ajuda encara que el contracte sigui de durada indeterminada.

Pel que fa al programa per a la millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic, el ministre portaveu va informar que, amb l’objectiu de permetre l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció en el mercat laboral, es permetrà la successió de contractes per durada determinada. Així mateix, es redueix també el requisit d’haver d’estar inscrit 60 dies, siguin consecutius o no, al servei d’Ocupació per beneficiar-se d’aquest programa, que passarà ara a ser de 45 dies consecutius.

Igualment, amb el nou programa, es preveu que es pugui prolongar el contracte a aquelles persones que no hagin pogut finalitzar el projecte inicialment previst, amb una durada màxima de nou mesos, que és l’establert en el programa. I,  per donar més facilitats als beneficiaris, també es preveu que en els casos justificats mèdicament es pugui reduir la jornada laboral, amb la reducció proporcional del salari.

D’altra banda, Cinca va explicar que el programa de foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades es manté igual tot i que s’ha incrementat l’import dels ajuts per adaptar-los a l’increment del preu del transport públic.

Adhesió al Programa iberoamericà sud-sud

A proposta de la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el consell de ministres va aprovar ahir sol·licitar l’adhesió d’Andorra al Programa iberoamericà d’enfortiment de la cooperació sud-sud i la formalització de la participació en l’Informe de cooperació sud-sud elaborat per la Secretaria General Iberoamericana (Segib).

Així mateix, segons va informar el ministre portaveu, també es va aprovar formalitzar l’interès per participar al nou programa iberoamericà sobre els drets de les persones amb discapacitat o en situació de discapacitat.

Llum verda al pla d’estudis del màster en dret de l’UdA

Després que el 2015 s’acordés la creació del títol oficial de màster en dret, el consell de ministres va donar llum verda ahir al pla d’estudis d’aquest màster de la Universitat d’Andorra. El pla correspon a un títol de segon cicle universitari, de 120 crèdits europeus de durada distribuïts en quatre semestres, i s’adequa a les directrius de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.

D’altra banda, Educació va obrir la convocatòria de beques per a estudiants que vulguin fer estudis de segon o tercer cicle al Japó.

S’aprova el reglament de la Llei de mercaderies sensibles

El Govern va aprovar ahir el decret del reglament d’aplicació de la nova Llei de control de les mercaderies sensibles en vigor des del 19 d’abril. Aquest decret deroga l’anterior del 21 d’abril de 1999 i desenvolupa els aspectes contemplats al nou text legislatiu. En aquest sentit, el reglament precisa les modalitats d’atorgament de la llicència d’operador i detalla la informació que ha de figurar en els llibres de registre i en les factures  amb relació a la identificació dels clients. Així mateix, el reglament regula les obligacions d’informació dels operadors respecte de les transaccions amb mercaderies sensibles.

Adjudicada la reforma de la residència Solà d’Enclar

El consell de ministres va acordar ahir adjudicar els treballs de redacció del projecte i direcció de les obres de reforma de la residència Solà d’Enclar als arquitectes Gerard Veciana (Arteks Arquitectura, SL) i Lluís Ginjaume (Taller Arquitectura i Tècnica, SAU) que assumiran els treballs de redacció del projecte i direcció de les obres, respectivament.

D’altra banda, Cinca va informar que l’executiu va acordar la convocatòria d’un concurs nacional per a la realització de treballs d’implantació i reparació de barreres de seguretat a la xarxa viària, corresponent a la campanya 2018.

ocupació
joves
programes d'ocupació
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte