Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers de CdI+L’A, Víctor Pintos i Jordi Minguillón en una sessió de Comú.
Els consellers de CdI+L’A, Víctor Pintos i Jordi Minguillón en una sessió de Comú.

Minguillón denuncia el tracte “desigual” entre zones comercials


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El conseller de Coalició d’Independents + Liberals d’Andorra (CdI+L’A) al Comú d’Andorra la Vella Jordi Minguillón va denunciar que la majoria demòcrata ofereix “tractes desiguals” a les diferents zones comercials de la parròquia. Minguillón va posar en relleu que “l’avinguda Meritxell i el centre històric són els caramels de la majoria”,  mentre que Ciutat de Valls i Prada Ramon estan oblidades. Entremig hi hauria l’avinguda del Fener, que rep més atenció que les dues zones anteriors.
El conseller de l’oposició va fer aquestes declaracions arran d’unes aportacions econòmiques del Comú a l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella. Es tracta d’un import de 8.136 euros destinat a la contractació d’un dinamitzador comercial i a l’adequació del seu lloc de treball, i de 7.310,88 euros més per a l’acció de comunicació i senyalització digital i al seguiment i dinamització en xarxes socials. Aquestes quantitats s’han concedit a demanda de l’entitat que aplega els empresaris de la zona i en el marc del conveni de col·laboració per a l’execució del Pla estratègic del centre històric,  signat entre el Govern, el Comú d’Andorra la Vella, la Cambra de Comerç i l’associació de botiguers.
Davant d’això, el conseller de CdI+LdA va lamentar que “es va aportant i aportant” al centre històric sense que s’hagi definit prèviament cap acord per al finançament del pla de dinamització. “Estan bolcats en el centre històric”, va criticar Minguillón, al mateix temps que va afegir que “el centre històric té un tracte preferent”.
Cal recordar que el Pla estratègic del centre històric d’Andorra la Vella fa una anàlisi exhaustiva de la tipologia d’establiments que hi ha a la zona,  així com una diagnosi sobre les fortaleses i debilitats. Això té per objectiu ajudar a emprendre accions per potenciar aquest punt. Alguns dels aspectes que es van posar en relleu en la seva presentació van ser fer valer la marca que unifica el centre històric, la gestió de l’espai urbà i la realització de campanyes de comunicació i màrqueting. El pla defineix tres zones diferenciades, com són l’àmbit de Príncep Benlloch, que es basa en el comerç de proximitat; l’àmbit del nucli antic, amb un comerç més singular; i, a l’últim, la plaça Rebés, amb un comerç d’atracció. El pla ha de ser finançat pel Comú, la Cambra de Comerç i l’associació.

Minguillón
denuncia
tracte
desigual
comercials
zones

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte