Diari digital d'Andorra Bondia

MM vol rebaixar un 30% els sous dels consellers


Escrit per: 
Redacció

El candidat de Moviment Massanenc (MM), Robert Albós, va assegurar ahir que, en el cas que guanyi els comicis del 4 de desembre, preveu rebaixar al voltant del 30% els salaris dels càrrecs electes i prescindir de “la gran majoria” dels càrrecs de confiança que hi ha actualment.

El cap de la llista massanenca, que ahir va presentar les propostes per al Comú,  acompanyat per la resta de membres de la candidatura, va recordar que aquesta mesura suposarà un estalvi no inferior als 300.000 euros anuals.
Segons Albós, el salari d’un conseller de Comú de la Massana s’hauria d’establir en uns 1.200 euros mensuals, mentre que el cònsol major “no hauria de cobrar més de 3.600 euros”. Així mateix, va sostenir que “ara mateix es cobren 13 mensualitats i creiem que han de ser 12”. Quant als càrrecs de relació especial, el candidat va sostenir que “actualment ens costen uns 300.000 euros a l’any” i va concloure que “la gran majoria són prescindibles”.
Albós va afirmar que “per saber d’on partim farem un estudi de situació de l’economia comunal, amb una revisió dels comptes” per poder establir prioritats i “fer una correcta gestió dels recursos públics disponibles”. Si bé va considerar que el deute actual és “difícil de calcular”, el candidat d’MM el va estimar “al voltant dels 50 milions d’euros”. Així mateix, va assegurar que “volem tornar a negociar amb la banca les condicions del deute”.
“Aplicarem polítiques reals de contenció de la despesa”, va assenyalar Albós, que aposta per la mancomunació de serveis i per evitar la duplicitat de serveis a través de la revisió de la Llei de competències i transferències comunals. A més, el partit preveu revisar el preu dels arrendaments i aplicar mesures perquè el Comú pugui “cobrar les sancions i els tributs impagats”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte