Diari digital d'Andorra Bondia
El director general de FEDA, Albert Moles.
El director general de FEDA, Albert Moles.

Moles, satisfet perquè “es respecta l’esperit de la directiva europea”


Escrit per: 
M.S. / FOTO: Facundo Santana

Un cop conegut l’anunci del preacord polític assolit entre Andorra i la Unió Europea, en el marc de la negociació de l’acord d’associació, sobre el sector de l’energia que permetria a Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) mantenir el monopoli com a principal importador i distribuïdor d’aquesta, el director general de la parapública va mostrar la satisfacció perquè des de la UE s’hagi entès la situació particular d’Andorra.

En aquest sentit, Albert Moles, que va recordar que la directiva europea “preveu tota una sèrie d’aspectes en matèria d’energia” però sobretot busca “garantir la protecció al consumidor”, va celebrar que des de la Unió Europea s’hagi assumit una “posició realista i pragmàtica” i s’hagi apostat més per “l’esperit que persegueix la directiva” que no pel que diu “al peu de la lletra” la mateixa.

En aquesta línia, Moles, que va remarcar que la directiva està pensada per a països més grans, va explicar que aquesta protecció del consumidor es vol assegurar amb aspectes com ara que pugui tenir accés a uns preus competitius, a energia procedent de fonts renovables, a les millores tecnològues i fins i tot al fet de poder produir un mateix l’energia, qüestions que en mercats o països més grans se solen aconseguir amb la “segregació de les diferents activitats”. A Andorra aquest fet no només no seria tan evident, sinó que per Moles podria comportar “un increment del preu” a la vegada podria també “comprometre la qualitat del servei” que ja s’està donant actualment. Per això, el director general de FEDA va insistir en l’encert del pragmatisme demostrat per la UE i en el fet que “han entès” que el que demana i es pretén amb la directiva “ja s’està fent” a la vegada que “és més eficient fer-ho així”. I és que per Moles, “potser l’aplicació de la directiva al peu de la lletra aniria en contra de l’esperit d’aquesta”.

Quant al fet que les excepcions acordades quedin lligades a un mecanisme de seguiment, Moles va considerar “normal” que des de la UE es demani aquest seguiment per garantir que el que s’està fent al llarg dels anys continua sent el millor per al consumidor.

 

 

FEDA
electricitat
ue
Comentaris: 1

Comentaris

Aixo va en detriment del consumidor.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic