Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Montaner demana per les denegacions de residència


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell General

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat avui una pregunta al Govern sobre les denegacions de residència. En concret demana que en els darrers vuit anys quantes autoritzacions o reagrupaments s'han denegat, quantes denegacions d'accés s'han efectuat a les fronteres del Riu Runer i del Pas de la Casa, per motius de seguretat de l'estat o altres, quants foragitaments s'han efectuat des de l'interior del país i quantes expulsions administratives s'han efectuat per motius de seguretat com per ordre públic.

El motiu d'aquestes preguntes és aprofundir sobre dues preguntes que Montaner va entrar al Consell General el passat 26 de maig sobre diferents aspectes de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea que està negociant el Govern i a la seva afectació en el sistema fiscal i la lliure circulació de persones. 

Concretament, la consellera general no adscrita havia preguntat si la Unió Europea acceptaria el fet que Andorra pogués conservar la seva política d’immigració actual, és a dir, mantenint els filtres com, els antecedents penals i les seves quotes d’immigració en funció del mercat laboral. Segons Andorra Endavant, exigir uns antecedents penals nets per residir a Andorra és clau per gaudir d’un alt nivell de seguretat ciutadana i és una cosa a la qual Andorra no pot renunciar.

La Llei qualificada d'immigració diu que es poden denegar perfectament autoritzacions de residència o la seva renovació per motius de seguretat i ordre públic. És evident que la Llei relliga clarament la seguretat de l’estat amb mesures preventives per prevenir l’entrada de persones amb antecedents o que resultin un perill per la seguretat de l’estat i preveu mesures de foragitament la qual cosa està prohibida actualment en el marc de la Unió Europea. En aquest sentit, Montaner assenyala que aquestes mesures són clarament incompatibles amb el concepte de la Unió Europea sobre la lliure circulació de persones. 

 

Andorra
política
Montaner
Govern
pregunta
residència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte