Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Montaner demana "supervisió externa" per evitar "un risc de frau electoral"


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La consellera general no ascrista, Carine Montaner, s'ha reunit aquest dijous amb representats de l'OSCE/ODIHR en el marc d'una missió d'avaluació de necessitats per a les properes eleccions generals i ha demanat "una supervisió externa" per evitar "un risc de frau electoral". Montaner ha demanat supervisió per tots els dies de votació i pel recompte de vots a la Batllia, als comuns i pel vot a distància.

Segons un comunicat d'Andorra Endavant, des de la formació es considera que tenint en compte "la persecució política dels que van en favor de la transparència" i "la crispació política actual", cal assegurar-se que les coses es fan de manera ordenada i controlada "per evitar trampes". En el mateix comunicat s'assegura que els membres de l'OSCE/ODIHR "no han pogut amagar la seva sorpresa pel tema del processament de la consellera" per un presumpte delicte de revelació de secret.

Finalment, es reitera que el processament "sense sentit" busca allunyar Montaner de la primera línia política i s'apunta que si arribés a ser condemanda es "danyaria greument la imatge d'Andorra a nivell internacional". Per tot plegat demana a la classe política andorrana aturar "aquestes rabietes de pati d'escola i focalitzar-se en els problemes reals dels ciutadans".

Carine Montaner
OSCE/ODHIR
frau electoral

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Independentment del tema de revelació de un "secret" que no hauria de ser secret (en aquest cas penso que si aquest senyor es molesta és perquè alguna cosa no quadra), a Andorra no existeix un sistema democràtic, llavors tampoc possibilitat de frau. Aquí voten els cuatre oligarques i andorrans de pro i la majoria de la població no té dret a dir la seva. Ells fan i desfan a la seva voluntat i el nostre nivell de vida que anys enrrere era "decent" ara es penós. Si que seria adient que Europa ens donés un cop de mà perque el sistema d'eleccions en si està més que manipulat ja que voten i decideixen una minoria les lleis que regulen una majoria. Senyors els que vivim aquí des de fa anys no podem votar i quasi no ens podem ni manifestar per temor a les represalies. DEMOCRACY IS DEAD IN ANDORRA

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte