Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers de Terceravia-Unió Lauredia, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Oliver Alís.
Els consellers de Terceravia-Unió Lauredia, Josep Pintat, Joan Carles Camp i Oliver Alís.

Montaner marxa i Pintat lamenta que no deixi l’escó tal com havia acordat


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Terceravia

El posicionament crític que ha mantingut Carine Montaner en la gestió de la pandèmia, que feia setmanes que havia obert certa fractura amb els seus companys de Terceravia, ha acabat amb la sortida de la consellera del grup parlamentari de la formació. El president del grup, Josep Pintat, ha lamentat la decisió “unilateral” de quedar-se com a consellera no adscrita, ja que tot i que el reglament del Consell General ho permet, ha recordat que els consellers de Terceravia havien signat un acord polític que implicava deixar l’escó si s’abandonava el grup.

Montaner ha anunciat la decisió mitjançant una carta adreçada a la ciutadania en la qual remarca que “l’assetjament mediàtic i les calúmnies” que considera que ha patit per part d’un mitjà del país preocupen la resta d’electes de la formació, “per l’impacte que pot tenir en la imatge del partit els atacs personals i injustificats que rebo”, motiu que l’hauria portat a deixar el grup i perquè “tinc una visió diferent del que hauria de ser un partit”.

Amb tot, i escudant-se en el reglament del Consell General, ha decidit quedar-se com a consellera no adscrita. “No puc marxar i decebre els ciutadans. Respectaré el meu compromís perquè em dec als ciutadans i em quedaré fins al final de la legislatura”, ha assegurat en declaracions al BonDia, encara que ha apuntat que és “una decisió que em perjudica a nivell econòmic”, ja que cobrarà la meitat que fins ara. També s'ha compromès a seguir destinant el 10% del seu sou a cobrir les despeses de la campanya electoral del 2019.

Alhora ha anunciat la voluntat de crear un nou partit polític d’àmbit nacional. “He rebut molts missatges de suport i molt escalf per part dels ciutadans. M’han demanat moltes vegades que fes un partit. Ho he pensat durant molt temps i al final m’he decidit a fer el pas”. Sobre la prioriatitat que tindria “convertir Andorra en un referent internacional, fer una Andorra forta i una Andorra més justa, lluny de la injustícia i els amiguismes”.

La marxa de Montaner la ha valorat avui mateix Josep Pintat, que no ha amagat que la pandèmia “ha distorsionat” els plans de totes les formacions que van concórrer als comicis del 2019. “Quan no es comparteixen els fulls de ruta que s’han marcat a conseqüència dels fets que han vingut per la Covid, si un no es troba còmode deixa el partit, no passa res més i Terceravia continuarà el seu camí.”

Així ha negat “descoordinació” i ha lamentat que s’havien assabentat per la premsa de la voluntat de la seva excompanya de muntar un nou partit. Ha recordat que durant la legislatura no hi havia hagut cap desavinença a l’hora de votar conjuntament, però ha apuntat que “suposo que quan la senyora Montaner ha tingut culminat el seu projecte de partit és quan l’ha volgut fer públic, i no a la cara, sinó a través de la premsa.”

Sobre el fet de mantenir-se com a consellera no adscrita, Pintat ha afirmat que “el seu escó és d’ella perquè ho marca la legislació, però un dels acords polítics que es van prendre és que hauria de deixar-lo”. Així, ha lamentat la decisió “unilateral” i va admetre que l’acord polític “val el que val, és un tema de paraula de les persones. Res més”.

En aquest sentit Montaner ha exposat que el reglament del grup “no posa cap clàusula d’aquest tipus perquè aniria en contra de la llei” i tot i admetre que a l’inici de la legislatura van signar un acord, “si tenia aquesta clàusula no me’n recordo. Són coses que signes en confiança”.

Josep Pintat ha explicat que aquest matí han tramitat la separació i tot ha estat “correcte”, i tampoc ha volgut entrar a valorar les paraules de Montaner en la carta feta pública on deplorava no haver tingut “el mateix suport dels electes de Terceravia-Unió Laurediana” que de molts altres ciutadans.

Reunió
Per últim, el president del grup parlamentari també ha reconegut que en una reunió de fa 15 dies es va valorar la situació de certa tensió pel que fa a les maneres de procedir i que es va decidir que podien continuar conjuntament “sempre que es consensués una posició més adequada i no es donés la imatge que volia anar per lliure”. Segons Pintat, després d’aquella trobada no hi va haver cap altre contacte fins que finalment ahir a la nit va fer-se públic el trencament.

Montaner
Pintat
escó
Terceravia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte