Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general Carine Montaner.
La consellera general Carine Montaner.

Montaner presenta un recurs contra l’ús del passaport Covid


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat avui un recurs administratiu a Govern contra l’ús del passaport sanitari. Montaner detalla concretament que el recurs va contra el Decret 379/2021 del 24 de novembre, que és el primer que va establir l’ús del certificat Covid al país, tot i que aquest text va ser derogat el dia 30 de novembre en aprovar-se un nou decret de mesures excepcionals que modificaven les condicions previstes en l’anterior.

En el recurs, la consellera argumenta que el decret (en algun cas cita el 376/2021 en comptes de 379 com consta a l’inici) és una “norma il·legal que infringeix preceptes constitucionals”. Així, tot i mostrar-se conscient de la necessitat d’adoptar mesures per preservar la salut dels ciutadans, considera que acceptar que la gravetat de la crisi permeti una derogació, ni que sigui transitòria de les lleis i de la Constitució “és un fet que suposaria una inacceptable degradació democràtica”. Montaner recorda que el Govern ha de ser “extremadament cautelós” a l’hora de limitar drets fonamentals i assegura que el certificat Covid està mancat de “fonament i rigor científic, mèdic i legal, per la qual cosa la seva exigència és totalment il·legal”.

Lamenta que amb l’ús del passaport es tracta de forma arbitrària vacunats i no vacunats i que com que el “test és costós”, moltes persones “se senten obligades a vacunar-se per tenir plena llibertat”. Així, es considera que el Govern obliga “de forma indirecta” a una vacunació que al país no és obligatòria.

Per últim, també considera vulnerat el dret a la lliure circulació de persones pel territori nacional, impedint-los entrar a bars o restaurants i el dret a la intimitat perquè el certificat inclou informació personal. Segons ella també vulnera la llei de protecció de dades personals, el dret a la igualtat i la resolució de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa sobre la vacunació. Igualment assenyala fins i tot possibles il·lícits penals.

Montaner
recurs
ús
passaport covid

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Una bona cosa. Et desitjo èxit.
Aquesta dona viu a un altre planeta, Sra. Montaner, sense les vacunes no haguèssim. arribat fins aquí, cadascú és lliure de fer el que vulgui amb el seu cos, però sempre que no ens perjudiqui als altres. Deixi de ansiar tant protagonisme i tractar d'influenciar als altres que tothom sap trobar links i informació a internet, no té cap mèrit! Nosaltres ja ens dedicarem, a cuidar de la gent més vulnerable.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte