Diari digital d'Andorra Bondia

Montes contesta sobre les finances “cansada de sentir despropòsits”


Escrit per: 
M. F. / Foto: M. T.


La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents de la capital va voler contestar les declaracions que aquests dies han fet des de Demòcrates per Andorra sobre les finances.

La número cinc de la llista i actual consellera de Finances, Begoña Montes, va ser contundent i va remarcar que està “cansada de sentir despropòsits” i va concloure que no admetran “lliçons” quan els comuns governats per “ells” estan en “situacions desastroses”. Així, va dir que s’ha treballat en aquests quatre anys “des de l’austeritat” i que moltes de les xifres que s’han donat no s’adiuen amb la realitat. “Ja n’hi ha prou de mentides i de faltar a la veritat”, va afirmar amb contundència Montes, que va destacar que s’ha fet “una tasca meticulosa” i es va mostrar molesta, per tant, que es posi en dubte.
Així, va exposar que el deute està per sota del que marca la Llei de finances comunals un 16% i va afegir que el Comú de la capital és el que aglutina un 30% de la població del país i és un dels “més ben posicionats en finances comunals”.
Quant a les inversions, va remarcar que en aquest mandat s’han sufragat algunes de les que s’havien compromès en mandats anteriors, com el Centre de Congressos, Jovial i l’Escola Bressol de Santa Coloma, i que també han fet inversions, com ara amb la compra del Calones i la posada en marxa del menjador per a la gent gran, i millores en diferents punts de la parròquia, com al carrer Esteve Dolsa. Per tant, va destacar que no és cert que no s’hagi fet inversió en aquest mandat, tot i que va recordar que el que no s’ha fet són “inversions faraòniques, perquè no toquen”.
També va afegir que no es pot afirmar que les transferències no s’hagin aplicat correctament, ja que va recordar que es poden destinar a inversions o a eixugar deute, i va convidar els membres de DA a mirar els comptes quan es faci la liquidació d’aquest any.
De la seva banda, el candidat a cònsol major, Marc Cornella, va remarcar que les transferències suposen el 26% del pressupost del Comú, cosa que demostra “l’alt grau d’autonomia” de la corporació, ja que va recordar que en altres parròquies aquest percentatge és molt superior. Tant Cornella com el candidat a cònsol menor, Josep Vila, van posar en relleu la necessitat de defensar la capitalitat en les negociacions que s’han de fer amb el Govern per a les transferències.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte