Diari digital d'Andorra Bondia
Montobbio agraeix a Andorra el suport al diàleg dins la Constitució
Montobbio agraeix a Andorra el suport al diàleg dins la Constitució

Montobbio agraeix a Andorra el suport al diàleg dins la Constitució


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El conflicte que es viu avui entre Catalunya i Espanya va centrar part del discurs que va fer ahir l’ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, en l’acte de celebració del 12 d’octubre. Montobbio va tenir paraules d’agraïment per al cap de Govern, Antoni Martí, pel “posicionament d’Andorra a favor del respecte al marc constitucional i el diàleg en aquest”, de la mateixa manera que ho va fer amb la Unió Europea, els seus estats membres i la “comunitat internacional”.

En un parlament amb referències a Verdaguer i Espriu, va apel·lar al diàleg per trobar una sortida a “l’encreuament” en què es troben Catalunya i Espanya. Però aquesta sortida, va dir, “no es pot donar sinó en el marc del respecte per la Constitució i la vigent normativa estatutària i legal”, al mateix temps que va recordar la porta oberta que ha deixat l’executiu espanyol a reformar la Carta Magna. A banda va citar el Conde Lucanor i la valentia del cavaller Lorenzo Suárez en el setge de Sevilla, que no es va moure de lloc mentre l’adversari s’acostava i que fins al darrer moment va donar l’oportunitat “que triomfés la vida, que sorgís alguna cosa que pogués evitar l’enfrontament, el dany irreparable”. I davant d’això va afegir que “aquest valor, aquesta esperança”, és el que també es necessita avui. 

A banda, Montobbio va reiterar el compromís d’Espanya de contribuir al coneixement i la comprensió de les especificitats d’Andorra a la Unió Europea i a l’inrevés, així com el suport a la candidatura per acollir la Cimera iberoamericana el 2020. I també en aquest punt va aprofitar per indicar que les relacions bilaterals entre els dos països, la construcció europea i el sistema iberoamericà tenen com a fonament i objectiu l’Estat de dret, la democràcia i el respecte als drets humans.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va declarar que les relacions bilaterals amb Espanya són molt positives i que la voluntat és que vagin en augment, així com la cooperació amb Catalunya. Va celebrar el posicionament d’obertura al diàleg, sempre dins del marc de la Constitució, i va negar que el Govern rebés cap informació específica després dels fets del dia del referèndum.

hispanitat
Espanya
Catalunya
Montobbio

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte