Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat aquest dijous a Ordino
Un moment del consell de comú celebrat aquest dijous a Ordino

Mortés acusa l'oposició de fer "precampanya" per les crítiques al nou POUP de la parròquia


Escrit per: 
Agències

Ordino ha aprovat aquest dijous al migdia la primera revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), en sessió extraordinària de consell de comú. L'oposició s'ha abstingut durant la votació, per considerar que no tots els propietaris han estat degudament informats dels canvis i també perquè la majoria els va entregar el document el divendres passat i lamenten que no han tingut prou temps per estudiar-lo, ha exposat la consellera Eva Choy. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha discrepat de la postura de la minoria assegurant que han estat "100% transparents" en tot el procés d'elaboració del pla d'urbanisme. També ha indicat que han atès a tots els propietaris que han tingut dubtes o queixes al respecte. "Sembla que hagi començat la precampanya amb el pla d'urbanisme, doncs la començarem tots", ha manifestat Mortés. Pel que fa al POUP en si, el cònsol ha defensat com a aspecte important que solucionarà la "mancança" d'hotels a la parròquia, ja que permetrà fer establiments més grans, d'entre 50 i 120 habitacions.

El comú d'Ordino ha aprovat aquest dijous al migdia la primera revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP). S'ha fet en una sessió extraordinària de consell de comú, que ha estat més tensa de l'habitual per les discrepàncies de l'oposició en relació a com s'ha elaborat aquest POUP. Les conselleres Sandra Tudó i Eva Choy s'han abstingut en la votació al·legant tres aspectes. Per una banda, perquè al seu parer la majoria no ha complert el compromís de parlar amb tots els propietaris afectats pels canvis. Per altra, perquè van rebre el document final del POUP aquest divendres i, tot i estar dins de termini, no han tingut temps suficient per repassar si s'han introduït o no totes les al·legacions que s'han anat treballant en comissió. D'aquest punt en surt la tercera crítica, ja que han recordat que elles no compten amb un "assessor personal" com el que té el cònsol especialment contractat per tractar aquest pla d'urbanisme, ha exposat la consellera Eva Choy. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha negat totes les acusacions i ha lamentat que "sembla que hagi començat la precampanya" electoral amb el pla d'urbanisme. "Doncs la començarem tots", ha afegit.

Mortés ha assegurat que han estat "transparents al 100%" i "des del minut 0" amb l'oposició. Fins i tot ha explicat que va permetre que Choy tractés diversos punts del pla d'urbanisme directament amb els arquitectes. Pel que fa al tracte amb els propietaris, "hem vist els que han vingut" a la corporació, "i les vegades que ha fet falta", ha explicat. Finalment, i en relació a les crítiques per la contractació de l'assessor, ha exposat que és una persona molt preparada i que, si cal, passarà a l'oposició tota la informació sobre la tasca que ha realitzat. La minoria considera que hi ha gent més preparada dins la corporació per assumir aquesta tasca i que no era necessari destinar 1.000 euros al mes a contractar aquest assessor, ha exposat la consellera Sandra Tudó. A més, ha recordat que "està en tràmits de coses de Batllia referents a plans d'urbanisme".

Així mateix, i pel que fa al contingut del POUP, també s'han fet paleses discrepàncies pel que fa a la mesura més important, que és la de facilitar la construcció d'hotels a la parròquia. La minoria discrepa que la mesura concreta ajudi realment a ampliar l'oferta hotelera. Per la seva part, Mortés ha plantejat que hi ha una "mancança" i que amb la norma actual "és impossible pràcticament" fer-ne de nous. Fins ara el màxim d'habitacions s'establia en 40, i ara es podran fer hotels de fins a 120 habitacions. Això sí, els hotels de 50 a 120 habitacions hauran d'ocupar el 33% de la parcel·la total disponible. La resta s'haurà de destinar a espai verd. D'altra banda, a la primera planta d'aquests edificis es podran fer cobertes planes. Serà una excepció dins de l'urbanisme de la parròquia. El cònsol ha explicat que hi ha hagut persones interessades en aquests canvis, "però això no vol dir que s'acabin construint hotels".

El POUP aprovat aquest dijous té caràcter provisional, perquè ha de ser aprovat per la comissió tècnica d'Urbanisme del Govern. Quan sigui així, es farà l'aprovació definitiva, ha informat el cònsol.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte