Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú d'Ordino celebrat aquest dijous.
Un moment del consell de comú d'Ordino celebrat aquest dijous.

Mortés afirma que no tenen "intenció de fer desaparèixer la marca Vallnord" i que volen mantenir el forfet conjunt


Escrit per: 
Agències / Foto: C.G.

Possiblement a conseqüència de la reunió mantinguda a principis de setmana entre el cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, i el president de Secnoa, Joan Viladomat, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha suavitzat aquest dijous el seu to a l'hora de parlar de la problemàtica de Vallnord i la probable dissolució de la societat. Mortés ha assegurat que, per part d'Arcalís, "la intenció no és fer desaparèixer la marca", que té "un valor i cost", sinó "trobar la fórmula" que vagi millor a les dues parts. A la vegada, ha assegurat que, pensant en els 5.000 esquiadors que compren el forfet conjunt de Vallnord (per accedir a les dues estacions), aquest s'ha de mantenir. "No anem amb ànim de destruir, sinó de construir, però dins d'una lògica i d'un sentit comú", ha afegit.

A partir d'aquí, tot obert, ha exposat. La setmana vinent hi haurà una nova reunió entre les parts i se seguirà treballant per trobar un acord que beneficiï a tothom, al que Mortés s'ha mostrat "convençut que s'hi arribarà", també pensant en el bé del país. De totes maneres, ha volgut deixar clar que una cosa és la societat Vallnord, que si es queda buida de contingut i s'ha de disoldre, i l'altra és la marca.

Preguntat per si hi ha l'opció de prorrogar la fi de la societat almenys una temporada, ha assegurat que és una opció que està sobre la taula. No es farà res que perjudiqui els mercats, ha garantit.

Mortés ha assegurat que de moment no hi ha cap estudi fet sobre quan val la marca Vallnord, en cas que la Massana optés per quedar-se-la. També ha "garantit que les relacions amb la Massana no han minvat" arran d'aquesta situació. "No tenim cap problema, i menys personals", ha exposat, recordant que hi ha moltes accions que es treballen de manera conjunta entre comuns més enllà del món de l'esquí.

Per la seva part, l'oposició s'ha alineat amb la postura que ha agafat la majoria. A paraules de la consellera Sandra Tudó, "hem passat de ser el germà petit d'una estació petita a ser el germà petit d'una estació gran", i per tant s'ha de negociar aquesta nova situació, ha exposat. Ha desitjat que es pugui arribar a una entesa que beneficiï a tots, però considera normal que el Comú reclami una compensació econòmica en cas que la Massana es quedi la marca.

Una residència d'avis a l'hotel Casamanya

En un altre ordre de coses, durant el consell de comú d'aquest dijous la minoria ha celebrat que el comú hagi pensat en l'hotel Casamanya per traslladar-hi les dependències comunals. Tot el que sigui donar una utilitat a un edifici ara en desús els sembla una gran notícia i, "si el poble hi està d'acord, no ens hi oposarem". Ara bé, Tudó ha plantejat altres possibles utilitats per a l'antic hotel, com una residència per a la gent gran o que sigui un "apèndix de tot el ventall esportiu que s'està desenvolupant a la parròquia".

mortes
afirma
tenen
intenció
Vallnord
marca
desaparèixer
mantenir
forfet
conjunt
intenció de fer desaparèixer la marca Vallnord

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte