Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Àngel Mortés treballant ahir al seu despatx del Comú d’Ordino.
Josep Àngel Mortés treballant ahir al seu despatx del Comú d’Ordino.

Mortés: “Aprenem a marxes forçades que és el temps de la solidaritat”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Comú d'Ordino

La situació que viu el país no és gens fàcil, però per al cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, l’important és que “anem trampejant la situació” tant a la parròquia com a les nostres llars. 

En el seu cas, explica que intenta treballar “tot el que pot” des de casa, amb feines més “telemàtiques” i procurant “tenir el mínim de contacte amb ningú”, però cada dia es desplaça fins al Comú per treballar conjuntament amb la cònsol menor, Eva Choy, i el secretari de la corporació, Gilbert Blasi. Això sí, remarca que sempre ho fan seguint les normes de seguretat que s’han aplicat per a aquestes circumstàncies, entre les quals guardar degudament la distància de seguretat.
De tota manera, l’activitat s’ha reduït força al Comú, per això les sessions del consell s’han suspès. I pel que fa als serveis que tenen a veure amb els ciutadans, s’han mantingut només els que es consideren essencials. Per aquest motiu tràmits està obert, però ofereix uns serveis mínims perquè ara “hi ha menys feina”, reconeix Mortés. Però s’ho repensa. I és que hi ha un altre tipus de feina: “coordinar-nos amb el Govern i la resta de comuns” per donar una resposta davant la crisi provocada pel coronavirus.
D’altra banda, el que sí que han reforçat durant aquestes dues setmanes de confinament ha estat l’atenció a la gent gran de la parròquia. En aquest cas, a través de la conselleria de benestar, “que també es coordina amb els membres de la comissió de festes” que estan disposats a  fer la compra d’aliments de primera necessitat i de medecines per a les persones grans que estan soles i ho necessiten. 
I què en podem treure de positiu d’aquesta situació? Doncs Mortés no s’ho pensa dues vegades: “estem aprenent molt a marxes forçades que és el temps de la solidaritat”. 
Pel que fa a la vida a casa, el cònsol explica que la seva dona i els seus tres nens estan confinats i que ell és l’únic que va “entrant i sortint”. “I pensava que seria més dur”, però tots saben el que han de fer, entre seguir les classes, treballar a distància i temps per passar-s’ho bé. 
Fent cas del “queda’t a casa”, és un temps preciós per intentar gaudir al màxim amb la família i “fomentar-hi els lligams”. Diu que ell així ho està fent i que aquesta és la millor de les recomanacions que podem posar en pràctica fins que duri el confinament. 

mortes
solidaritat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte