Diari digital d'Andorra Bondia
Mortés creu que al mes d'octubre es pot treure el concurs per facilitar l'entrada de Saetde a Secnoa
Mortés creu que al mes d'octubre es pot treure el concurs per facilitar l'entrada de Saetde a Secnoa

Mortés creu que al mes d'octubre es pot treure el concurs per facilitar l'entrada de Saetde a Secnoa


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Ordino té la ferma intenció d’analitzar en profunditat al llarg d’aquest mes d’agost la proposta de l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, perquè la societat pugui entrar a l’accionariat de Secnoa, amb la intenció que entre finals del mes de setembre i l’octubre es pugui convocar el concurs que hauria de permetre aquesta entrada. 

Tal com ha detallat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, Viladomat té la voluntat de poder entrar a formar part de Secnoa ja de cara a aquesta temporada d’hivern i, per tant, si es convoqués el concurs per a la concessió dels terrenys i també es fes l’ampliació de capital, cap al mes d’octubre, hi hauria temps suficient perquè al novembre ja estigués "tancat" tot el procés. D’aquesta manera, i després de l’anàlisi de la proposta (que Mortés ha qualificat de “ferma”, tot i que preliminar) durant el mes d’agost per tenir “les coses clares”, els terminis amb els quals es treballaria des del comú serien els esmentats i a la convocatòria de concurs, segons el cònsol major, hi podrien optar altres empreses. El treball que vol plasmar el comú té la finalitat, tal com ha assenyalat Mortés, que la proposta sigui “el màxim d’atractiva” per a la corporació comunal. 

El cònsol major d’Ordino ha posat en relleu que, si bé hi ha moltes qüestions que s’han d’analitzar, sense que hi hagi “cap punt irrenunciable”, la proposta de Viladomat sembla força alineada amb el pla director d’Arcalís en el qual el comú continua treballant. De fet,  ha afegit que ha estat arran de la presentació d’aquest pla que hi ha hagut la proposta de Viladomat i que les inversions previstes en aquest document són les que es proposen també des de Saetde. 

Des de l’oposició, les conselleres de Liberals més Independents Sandra Tudó i Eva Choy han destacat que, tot i que desconeixen els detalls concrets de la proposta de Viladomat, es valora “positivament” ja que es creu que és “important que entri un inversor extern” a l’estació. La setmana passada, de fet, van mantenir una reunió en la qual van ser informades de la intenció del soci majoritari de Saetde, però han destacat que no saben molts dels detalls que comporta aquesta proposta. “La idea inicial”, han manifestat, és “molt bona” i, per tant, han conclòs que esperen que “arribi a bon port”. 

Aparcament a Arans

D’altra banda, durant la sessió de consell de Comú d’aquest dilluns el cònsol major ha informat que s’ha arribat a un acord amb un particular que ha de facilitar l’habilitació d’un aparcament a Arans. L’acord és per cinc anys, renovable, i la intenció és que les obres es puguin dur a terme entre els mesos de setembre i octubre perquè pugui estar disponible ja de cara a la temporada d’hivern i es doni resposta, d’aquesta manera, a la mancança de places d’aparcament. Hi haurà vint llocs d’estacionament disponibles. 

A l’últim, des de l’oposició s’han interessat pel projecte de xarxa de calor. Des de la majoria se’ls ha informat que el concurs per subministrar energia als edificis públics amb l'excedent generat per la caldera de biomassa del CEO va quedar desert perquè les propostes que es van presentar superaven el pressupost disponible, de 315.000 euros. Ara el projecte es troba en estudi ja que s’hi voldrien afegir edificis privats. La intenció, segons ha remarcat Mortés, és que el concurs es pugui tirar endavant, de nou, l’any vinent, amb aquesta redefinició del projecte.

mortes
Saetde
secnoa
Concurs
entrada
Comú d'Ordino

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte