Diari digital d'Andorra Bondia
Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, durant la sessió de consell de comú d'aquest dijous.
Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, durant la sessió de consell de comú d'aquest dijous.

Mortés exposa que rehabilitar l'hotel Casamanya requereix d'una inversió mínima de 3 milions


Escrit per: 
Agències / Foto: C.G.

El passat mes d'abril el quart d'Ordino va cedir, a través d'un acord, la gestió de l'hotel Casamanya, ara tancat i en desús. Des de llavors, alguns privats han visitat la instal·lació, ha informat el cònsol, Josep Àngel Mortés, però ningú ha fet cap més pas endavant. Mortés ha reconegut que "no és fàcil" donar-li un ús a una instal·lació molt malmesa i que necessita d'una inversió de rehabilitació d'almenys "tres milions d'euros". Les opcions passen perquè el Comú li doni un ús públic o perquè el gestioni un privat. Mortés confia que ara que Secnoa s'ha integrat a Grandvalira "serà més fàcil atreure inversors a la parròquia". En qualsevol cas, ha garantit que el Comú "s'implicarà al màxim" per aconseguir donar-li una utilitat.

Mortés responia així a la iniciativa ciutadana que s'està impulsant a Ordino (encapçalada pel membre del quart Lluís Babi), per salvar l'hotel i donar-li una segona vida. En aquesta iniciativa, Babi també reclama una reunió de poble per debatre sobre el futur de la institució del quart. El cònsol ha assegurat que comparteix en "un 90%" les paraules de Babi. Ara bé, ha recordat que quan el quart tenia llogat l'edifici i tenia uns ingressos, no es queixava al Comú. I ara que no s'han fet inversions i no se li troba ús "és el comú qui ha de pagar". Per tot plegat, ha exculpat la corporació de la situació en la que es troba el Casamanya.

En aquest punt, l'oposició comunal considera que l'ús de l'edifici hauria de ser social més que fer-lo passar a mans privades. La consellera Sandra Tudó també ha manifestat que "s'ha de respectar la figura del quart" però que com a entitat "no té cabuda" en el funcionament actual de les administracions. Des de l'oposició liberal aposten per convertir-lo en una institució de debat ciutadà i que aporti idees per al poble.

Arcalís es troba en una situació privilegiada

En un altre ordre de coses, i pel que respecta al nou horitzó que se li obre a Ordino Arcalís després d'haver-se integrat dins de la marca Grandvalira, Mortés ha opinat que l'estació es troba en "una situació privilegiada", perquè està dins de Nevasa i dins de Vallnord, cosa que fa un temps "ningú s'hauria imaginat". El cònsol ha recordat que segueixen havent-hi acords comercials amb Pal Arinsal i que, per tant, Vallnord segueix. Però a la vegada, ha tornat a defensar que la composició actual de Grandvalira apunta cap a la creació d'un forfet únic al país.

Del mateix parer s'ha mostrat l'oposició. Han celebrat que Arcalís s'hagi integrat dins de Grandvalira, i també opinen que el salvament de la marca és "una porta oberta" a fer un únic domini esquiable a Andorra, ha manifestat Tudó. A més, segueixen apostant per Vallnord, per després, en el futur, encarar-ho cap a "una marca conjunta".

mortes
exposa
rehabilitar
Casamanya
requereix
inversió
3 milions
mínima

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte