Diari digital d'Andorra Bondia
Mortés insta a avançar-se als problemes del turisme de masses
Mortés insta a avançar-se als problemes del turisme de masses

Mortés insta a avançar-se als problemes del turisme de masses


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va fer un toc d’alerta amb relació a les situacions que s’estan vivint als països veïns amb el turisme de masses. I davant d’això va remarcar que Andorra cal avançar-se “i copiar el que no hem de fer perquè no ens passin aquestes coses”. “Veiem a Barcelona, a les Illes, els problemes que estan tenint amb el turisme de masses”, va dir i va afegir que “el que hem d’evitar és el que està passant al nostre entorn més proper”.
Mortés va deixar clar que no és contrari a cap tipus de turisme, “per més o menys diners que deixi al país”, i va indicar que el que cal és “saber-ho gestionar bé per no trobar-nos col·lapsats”. El cònsol d’Ordino va explicar que, en el cas d’aquesta parròquia, l’objectiu és atraure al màxim possible el turisme de muntanya, tant a l’hivern amb l’estació d’esquí com a l’estiu, en què se celebren diferents esdeveniments d’envergadura. En aquest sentit, la corporació aposta per continuar fent inversions per potenciar aquesta oferta, al mateix temps que es conserva l’entorn natural, un espai “privilegiat”. Segons va declarar Mortés, “ens fa falta dinamitzar molt la parròquia” i va recordar que “a Ordino, el carrer principal no el tenim ple de botigues, els ingressos no els tenim aquí”. Per això va defensar que “les inversions han d’anar encaminades a potenciar i dinamitzar el turisme de muntanya”.
Quant als esdeveniments esportius que s’estan impulsant en els darrers anys, el cònsol major ordinenc va posar en relleu que encara se’n podrien organitzar més, ja que no s’ha pas arribat al límit. Tot i això, va insistir que a tot el país ja se n’està realitzant un volum elevat. “Si mirem els últims deu o quinze anys, Andorra ha fet un canvi molt important a l’hora de fer esdeveniments”, va declarar, i va afegir que es tracta d’esdeveniments “de nivell mundial que vint anys enrere ens dèiem que érem incapaços d’organitzar”. Així va remarcar que “estem fent esdeveniments internacionals i ho estem fent molt bé, si no, no els continuaríem tenint”. 
També va parlar d’Andorra Turisme. Segons Mortés, la societat pública està fent “molt bona feina”. Encara que accepta que “tot és criticable”, destaca que “el que fèiem fa cinc anys no té res a veure amb el que fem ara”. Per aquest motiu va concloure que “alguna cosa haurem fet bé entre tots”.

mortes
avançar-se
problemes
turisme de masses

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte