Diari digital d'Andorra Bondia
Mortés no descarta el forfet conjunt al febrer si Saetde és adjudicatària
Mortés no descarta el forfet conjunt al febrer si Saetde és adjudicatària

Mortés no descarta el forfet conjunt al febrer si Saetde és adjudicatària


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, no descarta que de cara a aquesta temporada encara s’estigui a temps d’oferir als clients d’Ordino-Arcalís un forfet conjunt amb Pas de la Casa-Grau Roig si finalment Saetde resulta adjudicatària del concurs impulsat pel Comú per seleccionar un soci per a l’estació. Mortés va apuntar que tot dependrà del calendari. Si el privat que guanya la concessió acaba sent Saetde, “es mirarà si es pot fer. Per què no?”, va declarar. En tot cas va apuntar que el futur del camp de neu està molt definit pel pla director que es va aprovar fa mesos.
Divendres passat, el consell de comú va donar llum verda al concurs que ha de permetre a un privat adquirir la majoria del capital social de Secnoa. El plec preveu una inversió mínima de 3 milions d’euros, amb la qual es quedaria amb el 76% de les accions de la societat. A més haurà de seguir les inversions previstes al pla director, amb una primera fase que inclou el telecabina de la Coma per a la temporada 2018-2019. Per tant, aquest soci haurà d’avalar també la inversió d’aquest giny, valorada en 7 milions d’euros. 
El concurs es publicarà avui al BOPA i l’emissió de les ofertes es podrà fer durant els propers 30 dies. El termini finalitza el 15 de desembre, a les 12 hores, i serà aleshores quan tindrà lloc l’obertura del concurs públic. El cònsol major ordinenc va destacar que el període d’anàlisi de les ofertes dependrà del volum de propostes que finalment s’acabin rebent. En tot cas, al febrer s’espera poder tenir adjudicat el concurs. Preguntat per si el Comú ha rebut més inversors interessats en Arcalís a banda de Satede, Mortés va remarcar que, per ara, no ha tingut cap notícia d’altres possibles socis, però es va mostrar a l’espera que hi puguin haver diferents ofertes.
el personal
Tot i que en la reunió de poble en què es va presentar el concurs públic per l’entrada de capital privat a Secnoa el principal temor que va aparèixer va ser el futur dels llocs del personal que té avui l’estació, el plec de bases aprovat per majoria i oposició divendres passat no inclou cap punt que permeti assegurar el manteniment dels llocs de treball ni de les condicions laborals de l’actual plantilla un cop es faci l’ampliació de capital. Tot i això, el cònsol major d’Ordino va reiterar que els empleats no han de tenir cap por perquè continuaran treballant per la mateixa companyia. En aquest sentit, va indicar que mentre continuïn fent la feina i actuïn amb professionalitat no han de tenir cap motiu per preocupar-se, tot i que va acceptar que avui ningú té el lloc assegurat en cap companyia. En tot cas, Mortés va destacar que en funció de l’empresa que resulti adjudicatària “s’obrirà un ventall d’oportunitats important” per als treballadors perquè es podran beneficiar dels avantatges d’una empresa més gran.
En relació al futur de Vallnord, el plec de bases tampoc fa cap esment al manteniment d’aquesta marca i els acords entre Secnoa i la societat massanenca EMAP. Tot i això, Mortés va afirmar que Ordino-Arcalís és accionista de Vallnord i que “no té perquè haver-hi cap canvi”. El cònsol major va insistir que s’ha fet molta inversió per a Vallnord i que aquesta és “una marca de futur”. Per aquest motiu considera que també en aquest cas no es preveuen problemes perquè es pugui mantenir en el futur.

mortes
forfet
conjunt
Saetde
febrer
adjudicatària

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte