Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Àngel Mortés, d’En Comú per Ordino, va respondre a Enric Dolsa ahir a la tarda.
Josep Àngel Mortés, d’En Comú per Ordino, va respondre a Enric Dolsa ahir a la tarda.

Mortés respon a Dolsa i aclareix les xifres de l’endeutament


Escrit per: 
V. D. / Foto: En Comú per Ordino
Que la campanya a la parròquia d’Ordino anava a ser moguda ningú en dubtava. En Comú per Ordino va respondre a X’Ordino, és a dir, Josep Àngel Mortés no es va quedar callat després de les acusacions d’ahir d’Enric Dolsa sobre la “publicitat enganyosa” d’un vídeo d’En Comú per Ordino on parla d’un endeutament de l’any 2007 del Comú, quan hi havia Enric Dolsa, de 25 milions d’euros. El cap de llista de X’Ordino va assegurar dimarts que era de 21 milions d’euros i no pas de 25. 
 
Ahir va arribar la resposta de Mortés. “L’obligació de la candidatura és explicar que els últims dotze anys els diferents comuns i tota la parròquia ha hagut de fer un esforç perquè es devien 25 milions d’euros heretats del senyor Dolsa. Ell diu que només eren 21, però perquè s’ha oblidat algun concepte, com el deute de les societats participades pel Comú”. Mortés també va parlar de la gestió en l’etapa de Dolsa. “No critiquem la seva gestió, sinó que únicament expliquem el deute que hi havia i com s’ha rebaixat a gairebe la meitat.” 
 
En Comú per Ordino manifesta en el seu comunicat de premsa que tant el Tribunal de Comptes com l’informe de l’auditòria encarregat el 2008 apunten “l’alt nivell d’endeutament a 31 de desembre del 2007 i la manca de romanent de tresoreria per fer front als compromisos”. En Comú per Ordino reitera el que va dir sobre els estats financers a 31 de desembre del 2007. “De les xifres d’aquests dos informes i de les xifres del tancament de comptes a 31 de desembre del 2018 se’n desprèn que les necessitats de finançament del Comú d’Ordino han passat dels 25,4 milions d’euros a finals del 2007 als 13,3 a finals del 2018. O el que és el mateix, el deute per habitant ha passat dels 6.284 euros a 3.735 euros”, afirma el comunicat d’En Comú per Ordino.
mortes
Dolsa
xifres
endeutament
Ordino

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte