Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, durant el seu discurs.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant el seu discurs.

Multilateralisme, l’opció d’Espot per combatre l’emergència sanitària


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, va intervenir dissabte en la 75a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant el seu discurs, Espot va destacar la importància del multilateralisme “com a antídot contra la confrontació” i també per poder afrontar de manera global la crisi sanitària actual. Ha destacat el rol que ha jugat i està jugant les Nacions Unides, que busca des de la millora de les condicions de vida de les persones, fins a qüestions relacionades amb el desenvolupament que s’han convertit en l’element cabdal de l’agenda multilateral. “Cal apel·lar a l’esperit i la visió dels fundadors de l’ONU, que van saber superar els obstacles d’una guerra horrorosa i les divergències existents per preservar la humanitat”, va expressar.

És en aquest context que el cap de Govern va defensar la necessitat d’impulsar un desenvolupament sostenible per reconstruir “millor i més verd, tant en l’àmbit nacional com a escala internacional en l’àmbit de la cooperació, perquè el món ha de ser sostenible o no serà”. Per això Espot va defensar davant de la Cambra l’acció del Govern i va deixar clar que “no pensem relegar els esforços en la lluita contra el canvi climàtic a un segon pla”. 

Espot va posar també sobre la taula la situació dels col·lectius més vulnerables de la societat que han vist accentuades les seves desigualtats a causa de la situació provocada per la Covid-19. Per això va apel·lar perquè les polítiques governamentals tinguin una visió d’igualtat de gènere i no-discriminació, en favor dels infants, la gent gran i de les persones amb diversitat multifuncional. “Hem de posar els mitjans necessaris per evitar que el desordre global provocat per la Covid-19 serveixi per retrocedir en drets”. 

multilateralisme
opció
Espot
emergència sanitària

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte