Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit en una intervenció a la Cambra.
El conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit en una intervenció a la Cambra.

Naudi demana al Govern per tot l’entramat de societats públiques


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Tal com va anunciar durant el debat del pressupost per a l’exercici 2018 de la setmana passada al Consell General, el parlamentari del grup majoritari de l'oposició, Unió Laurediana (UL)-Independents de la Massana, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha presentat una demanda a Sindicatura perquè el Govern expliqui tot l’entramat d’organismes i entitats que hi va haver entre el 2011 i el 2018, així com quants alts càrrecs han comportat, quants treballadors i quin ha estat el cost de tot plegat.
En concret, Naudi, preocupat pel doble discurs de l’executiu que, per una banda, reforma la funció pública i, per l’altra, incrementa la despesa de personal amb noves contractacions, demana que, començant pel mateix Govern, s’enumerin totes les entitats, organismes, agències, instituts, fundacions, societats públiques i parapúbliques que hi havia l’1 de maig del 2011 i la mateixa relació a primer de febrer d’enguany. A més, el conseller general demana que s’especifiqui la missió de cadascuna, els principals objectius assignats i quins s’han assolit i quins no.
Així mateix, Naudi sol·licita el detall del nombre de persones que hi treballaven el 2011 i el 2018, incloent-hi els eventuals, empreses de treball temporal, assessors externs, i totes les relacions que comportin el treball de persones en cada una d’aquestes organitzacions.
El conseller general d’UL-Independents de la Massana demana també que s’especifiqui el nombre d’alts càrrecs,  càrrecs de confiança, directors, coordinadors, caps i similars per a cadascuna, i que es detalli el nombre total de persones que treballen en cada categoria. I, també, una relació del cost total de despeses salarials, seguretat social i dietes.
Finalment, Naudi vol que s’expliqui també quantes persones han deixat de treballar al Govern al llarg d’aquest període, i quantes han anat a treballar a qualsevol d’aquestes organitzacions; és a dir, que l’executiu expliqui el flux de persones entre tots els organismes de l’Administració.

naudi
entramat
societats públiques
tot
demana
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte