Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.

Naudi demana aturar l’acord amb la UE com s’ha fet amb The Cloud


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana (UL-ILM) Carles Naudi d’Areny-Plandolit considera que el Govern hauria de fer amb l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) el mateix que amb The Cloud. Naudi va destacar que el projecte d’Andorra Telecom era interessant però no es va realitzar un estudi de costos afinat ni cap previsió del contingut. A més, hi havia una “mancança absoluta” en relació amb les rendibilitats. Tot plegat ha provocat que “hagi caigut pel seu propi pes perquè res aguantava el projecte” i és per aquest motiu que s’ha aturat. 
Naudi remarca que la mateixa situació es produeix amb la UE, tot i que les conseqüències de l’acord d’associació serien més greus en el cas que no funcioni. Destaca que encara avui no hi ha cap estudi d’impacte d’aquest acord (que suposarà la legislació que cal assumir o el cost que representarà per a les empreses i persones d’Andorra) i tampoc se sap per què servirà. Tot i així, com amb The Cloud, fa tres anys que l’executiu va repetint “Europa, Europa, Europa”, lamenta. Per això demana al Govern “empassar-se l’orgull”, donar la raó a l’oposició, “parar les màquines amb Europa” i replantejar l’acostament a la UE. 
El conseller general d’UL-ILM va destacar que tant el projecte d’Europa com The Cloud són bons però “no a qualsevol preu ni de qualsevol manera”. Així va reiterar que l’encaix amb la Unió Europea cal fer-lo “mossegada a mossegada” perquè si es fa de cop “ens ennuegarem”. També amb relació a l’edifici d’Andorra Telecom va argumentar que la responsabilitat és política (principalment del cap de Govern, Antoni Martí, ja que el ministre d’Ordenament es va trobar el projecte iniciat) i no pas de la companyia. A més,  va afirmar que la seva formació no demana dimissions per aquest episodi, ja que en aquests moments de la legislatura el que cal és acabar la feina. 

naudi
the cloud
ue
acord
demana
aturar
s'ha fet

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte