Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi demana el detall de la nova inversió prevista i no executadaEl conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit en una intervenció a la Cambra.
Naudi demana el detall de la nova inversió prevista i no executadaEl conseller general Carles Naudi d’Areny-Plandolit en una intervenció a la Cambra.

Naudi demana el detall de la nova inversió prevista i no executada


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació perquè des de l’executiu se l’informi amb detall de totes les noves inversions previstes al pressupost de l’Estat aprovat pel Consell General per al 2017 i que finalment no han estat executades durant l’any en curs. A més, Naudi demana que aquesta informació inclogui el detall de l’import no executat, localització, grau de prioritat que li atorga el Govern en la seva execució i data prevista d’inici i final de la  inversió.

El parlamentari d’UL-ILM fa aquesta demanda després que des de l’executiu s’hagués fet pública la liquidació pressupostària de l’exercici 2017, que es va tancar amb un superàvit de caixa de 9 milions d’euros. En aquest sentit, Naudi recorda que, en el capítol de noves inversions, hi havia una previsió per al 2017 de 46 milions d’euros i que, finalment, només s’han realitzat 25 milions de noves inversions, és a dir, 21 milions d’euros menys del previst i també 7 menys que el 2016.

Davant d’aquest fet, el conseller general massanenc considera que “és preocupant que el Govern d’Andorra retalli només en el capítol d’inversions, i no ho faci en la mateixa mesura en altres partides”, ja que considera que, d’aquesta manera, “progressivament s’anirà apujant el dèficit, que només es podrà cobrir amb pujada de la pressió fiscal a les famílies, empreses i autònoms i/o un major endeutament i major cost financer”.

En aquesta línia, Naudi va destacar que, si es té en compte la progressiva reducció de les inversions, “acabarem amb un Estat pobre, amb infraestructures (escoles, carreteres, hospital...) obsoletes i amb una creixent pressió fiscal i endeutament”.

Carles Naudi
inversió
demanda

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte