Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.

Naudi demana pels avenços en la lliure circulació de persones


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha presentat una bateria de preguntes relacionades amb les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea de cara a la sessió de control a l’executiu de demà. Amb les preguntes, Naudi busca que s’aporti una mica de “llum” a qüestions com ara els avenços en matèria de lliure circulació de persones o respecte de quina és la situació de la negociació de l’atur o la Seguretat Social. Així mateix, el parlamentari demana també pels avenços fets, si és el cas, en matèria de tota la legislació que afecta  sectors estratègics, i que són monopoli de l’Estat, com són les telecomunicacions (Andorra Telecom) i l’energia (FEDA). A més, el conseller general d’UL-ILM demana també per terminis que té previstos l’executiu ara com ara així com per la llengua que es preveu utilitzar a l’hora de fer la transposició de tota la normativa comunitària que caldrà assumir.

El parlamentari justifica la presentació de tota la sèrie de preguntes en el fet que malgrat que l’executiu “pretén vendre la gran tasca” que està fent amb la represa del cabal comunitari, la “informació no és transparent” ni està “a l’abast dels consellers generals”, i conseqüentment tampoc de la ciutadania. En aquest sentit, Naudi recorda la demanda d’empara que va fer al síndic general després que l’executiu no li hagués tramès les actes de les diferents reunions sobre l’acord d’associació que va sol·licitar.

En aquesta línia, Naudi, que lamenta a més que quan respon el Govern ho fa amb “paraules imprecises i buides de contingut”, recorda que no se li ha fet arribar ni l’acord institucional, ni l’impacte del cabal comunitari sobre serveis, mercaderies, capitals i persones, ni els terminis previstos per a la transposició legislativa i ni tan sols una relació dels aspectes positius que tindrà l’acord per al país.

naudi
demana
avenços
lliure circulació
persones

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte