Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d'UL-ILM Carles Naudi d’Areny-Plandolit.
El conseller general d'UL-ILM Carles Naudi d’Areny-Plandolit.

Naudi pregunta per l’acord d’associació i Gili per les polítiques de salut sexual


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes amb caràcter d’urgència sobre l’acord d’associació amb la UE per tal que el Govern les respongui en la sessió de control de demà.
Així, Naudi demana pels avanços fets en d’altres llibertats un cop tancada la lliure circulació de mercaderies, pels terminis que preveu l’executiu en relació a la consecució de l’acord i sobre si ja ha determinat el número d’actes legals a transposar. El parlamentari pregunta també en relació a la llengua de transposició.
D’altra banda, la consellera general del PS, Rosa Gili, tramitarà avui una pregunta oral sobre les polítiques en matèria de salut sexual i reproductiva que impulsa Govern, també per a la sessió de control de demà. En concret, la parlamentària, que considera important poder “aprofundir encara més en el debat”, vol “aclariments” sobre quins recursos existeixen perquè les dones que han de ser sotmeses a un procediment d’avortament “estiguin degudament acompanyades” i, d’aquesta forma, poder conèixer quina és exactament la realitat.
En l’escrit, Gili recorda, d’una banda, “les respostes formulades des del Govern a les preguntes formulades en relació a la política sobre salut sexual i reproductiva”, fetes públiques la setmana passada. D’una altra, també posa en relleu “les declaracions efectuades a un mitjà de comunicació pel ministre Xavier Espot, en què assegura que hi ha una xarxa de recursos preparada per acompanyar les dones que hagin de ser sotmeses a un procediment d’avortament”. Per això, demana al Govern que expliqui “quina és la xarxa de recursos socials, sanitaris i de més tipus que fan possible que una dona estigui degudament acompanyada en cas de necessitar procedir a un avortament, i com funciona aquesta xarxa”. 

 

naudi
pregunta
acord d'associació
Gili
polítiques
salut sexual

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte