Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi pregunta per l’excessiu endeutament d’Andorra Turisme
Naudi pregunta per l’excessiu endeutament d’Andorra Turisme

Naudi pregunta per l’excessiu endeutament d’Andorra Turisme


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’informe de fiscalització de la Intervenció General sobre els comptes d’Andorra Turisme SAU de l’exercici 2015 alerta d’un excés d’endeutament, de 530.283,55 euros, que incompleix l’anomenada llei de la regla d’or i també la llei amb què es va crear la societat Andorra Turisme, segons un comunicat del grup parlamentari liberal. En aquest sentit, el conseller Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha entrat una pregunta escrita al Govern perquè expliqui “quines mesures correctores prendrà” per evitar que aquest fet es torni a repetir.
El conseller general massanenc exposa que ja ho van denunciar en el debat del pressupost i l’informe de fiscalització fet per la Intervenció General “ens dona la raó”. Llavors el grup parlamentari liberal va dir al Govern que les empreses públiques i parapúbliques també havien de complir la llei de la regla d’or i no excedir el 50% d’endeutament sobre fons propis, tal com recull l’article 12.5 de la llei. En aquest cas, Andorra Turisme SAU, com constata l’informe de la Intervenció General, no compleix aquest requisit perquè supera el 50% d’endeutament sobre recursos propis, segons s’afegeix en el comunicat.
Així mateix,  Naudi  denuncia que Andorra Turisme tampoc no compleix la llei que va suposar la seva creació. D’acord amb la Llei 13/2007, la societat no pot concertar crèdits que superin el 35% dels ingressos per operacions corrents de l’exercici anterior. Els comptes del 2015 tampoc compleixen aquest criteri, ja que Andorra Turisme concerta crèdits que excedeixen en més de 530.000 euros el màxim que li permet llei, segons el grup liberal. 
Davant dels incompliments que queden recollits en l’informe de fiscalització dels comptes de l’exercici 2015, el conseller general del grup liberal lamenta “la situació actual i que els comptes d’Andorra Turisme no s’ajustin a la llei”, i insta el Govern a explicar “quines mesures correctores prendrà per evitar que la situació es repeteixi”.

Carles Naudi
Carles Naudi d’Areny-Plandolit
Andorra Turisme
endeutament
pregunta
regla d'or

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte