Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.
Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en una sessió al Consell General.

Naudi proposa que la garantia de l’inversor es quedi en 100.000 €


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en nom d’Unió Laurediana i Independents de la Massana (UL/ILM), considera que s’ha de mantenir en 100.000 euros el règim de cobertura per als inversors i no rebaixar-lo a 20.000, com proposa el projecte de llei reguladora del Fons andorrà de garantia de dipòsits i del Sistema andorrà de garantia d’inversions (Fagadi i Sagi). Així ho argumenta en les esmenes presentades per aquesta agrupació de consellers.

Segons explica Naudi, augmentar la cobertura amb relació al que proposa el projecte de llei “dona més garanties als inversors, ja que en cas d’una crisi bancària el Sagi només reemborsaria 20.000 euros”. A més, afirma que “projecta una imatge més sòlida del nostre sistema financer i dona més confiança als inversors”. Contràriament, reduir l’actual garantia, fixada en els 100.000 euros, a 20.000 euros, com pretén el Govern, projecta “un missatge negatiu”. 

Altres esmenes de la mateixa agrupació fan referència a canviar la denominació de l’INAF per AFA, com es va votar en la darrera sessió del Consell General. A més, una altra de les esmenes vol, segons UL/ILM, clarificar la cobertura del depositari i de l’inversor, per no deixar lloc a interpretacions i concretar que les cobertures de cada un són independents. “Això dona molta més garantia i seguretat al sistema, als clients dels bancs i de les entitats”, manifesta Naudi.

naudi
proposa
garantia
inversor
100.000 €

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte