Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller independent de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit.
El conseller independent de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit.

Naudi retreu a LdA la retirada de les esmenes a la modificació de l’IS


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El conseller independent de la Massana Carles Naudi d’Areny-Plandolit va retreure ahir al president del grup liberal, Jordi Gallardo, que hagi demanat a Sindicatura la retirada de les esmenes que el mateix Naudi en nom del grup liberal havia presentat al projecte de llei de modificació de l’impost de societats, i que ho hagi fet sense ni  tan sols haver-li comunicat ni que fos per la “mínima cortesia parlamentària”.
Naudi, que va qualificar el gest de Gallardo de “venjança política”, va recordar que en les comunicacions internes entre els membres del grup liberal, abans de l’escissió, mai s’havien oposat a la presentació d’aquestes esmenes i va lamentar que s’hagi fet feina per a res.
En aquest sentit, el conseller general va explicar que les esmenes presentades recollien les aportacions que havien fet la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Cambra de Comerç, l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) i fins i tot l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) en les trobades que havien mantingut per parlar d’aquest projecte de llei, i va lamentar que ara “es quedin sense les seves esmenes”.
Així mateix, Naudi va assegurar que amb la decisió de retirar les esmenes, comunicada per Gallardo a Sindicatura en una carta el 26 de gener passat, es “fa un flac favor al món de la cultura i de l’esport”.
I és que en les esmenes presentades es proposava una modificació de l’article 43 de la Llei de l’impost de societats per tal que les despeses de les empreses vinculades a patrocinis i subvencions a entitats esportives i culturals puguin deduir-se, en part, a l’hora de pagar l’impost de societats. 
En altres esmenes, per exemple, es plantejava un nou redactat per a l’article 6 del projecte de llei, que suprimeix el règim especial de societats de gestió i inversió financera intragrup de la llei vigent per mantenir aquest règim.

naudi
retreu
LdA
retirada
esmenes
modificació
l'IS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte