Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de l’escola andorrana de la Massana.
Vista de l’escola andorrana de la Massana.

Neguit entre els pares pels molts dubtes que planteja la tornada a les aules


Escrit per: 
M.P. / Foto: Facundo Santana

Disgust, neguit, incertesa, són algunes de les paraules que utilitzen molts pares quan se’ls pregunta per l’organització de cara a la tornada a les aules el pròxim dia 2 de juny. Les AMPES treballen contrarellotge per mirar d’organitzar-se seguint les directrius que van rebent per part de les direccions de cada centre, però el cert és que moltes d’elles encara no donen res per tancat. Tenen reunions al llarg de la setmana i hi ha molts serrells pendents de lligar.
Cada centre ha de treballar el seu propi pla de retorn. En algun cas, com el Sant Ermengol, ja s’ha informat les famílies. Només hi haurà atenció presencial per als alumnes de 6è, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, que són els que han de canviar de nivell educatiu i les classes només seran de matí. La resta de cursos seguiran l’ensenyament de manera virtual. Al centre, però, no hi haurà servei de menjador ni transport escolar. Ara bé, s’haurà d’habilitar un servei d’acollida per als pares que hagin de treballar i no tinguin una alternativa, segons va detallar la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, a través de les xarxes socials.
També al Janer tornaran només els infants de 6è de primària i de 4t d’ESO, però des de l’AMPA seguien pendents de conèixer al detall l’organització i apuntaven que no està clar com s’ho faran aquelles famílies que fins ara utilitzaven el transport escolar, per exemple, o les que no puguin endur-se a casa els fills per dinar.
Entre els pares del sistema francès també hi ha molts dubtes i fins i tot disgut en detectar cert caos i poca informació de cara a la tornada a classe. No tenen clara l’organització,  i en el cas de l’AMPA de l’escola d’Escaldes seguia mirant com es podien organitzar per poder oferir servei de cantina. Batallen, diuen, en favor de les famílies, sobretot de les que treballen, però ho veuen molt complicat perquè els infants no poden compartir espai amb els d’altres grups-classe. Per tant, es veu difícil fer viable un servei que requeriria un monitor per a cada grup i que en algun cas atendria pocs infants. Una de les propostes que van fer va ser que els infants dinessin a la classe, per no haver-se de moure ni tenir contacte amb altres, però se’ls va dir que per motius d’higiene. Tampoc saben massa com organitzar-se per al servei d’acollida que oferien fins a les 20 hores. Un conjunt de dubtes que tenen les famílies i que els neguitegen  tenint present que falten menys de 15 dies per al dia 2. De fet, ahir al vespre estava prevista una reunió per posar una mica de llum a tot plegat.

neguit
pares
dubtes
planteja
retorn
aules
tornada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte