Diari digital d'Andorra Bondia

Neix Casa Rússia per donar a conèixer la cultura eslava


Escrit per: 
Redacció


L’Associació Casa Rússia es va donar a conèixer ahir de forma oficial, tot i que funciona des del febrer d’aquest any. L’entitat, que té una trentena d’associats, neix amb la vocació de fomentar l’aprenentatge de la llengua i la cultura russes mitjançant l’organització d’activitats i l’assessorament personal.

Actualment, l’associació ja ha organitzat cursos de rus per a infants i un curs de ball a Encamp, així com una escola de cap de setmana per als nens i nenes. Així mateix, l’entitat preveu organitzar seminaris per al sector del turisme i el comerç i durant aquest cap de setmana estarà present a la Fira d’Andorra la Vella. Segons va explicar la secretària de l’entitat, Olga Mizikina, entre el 23 i el 25 d’octubre presentaran, a l’anomenada fira de les cultures, diversos plats típics, música i artesania russa.
L’associació, que compta amb el patrocini del grup Pyrénées, representa la cultura pròpia dels ciutadans dels països postsoviètics que estan a Andorra. Actualment n’hi ha una setantena, entre els quals hi ha russos, ucraïnesos i bielorussos. No obstant, la presidenta de l’entitat, Nadejda Solodova, va matisar que la majoria de les activitats estan obertes a qualsevol persona que resideixi al Principat. Així, la presidenta de l’entitat va explicar que l’objectiu de l’associació “és trobar un remei perquè la gent sàpiga que la cultura russa a Andorra existeix”. Així mateix, Solodova va argumentar que les classes de rus suposen una bona oportunitat perquè els fills de pare o mare russos que viuen a Andorra puguin aprendre l’idioma.
Més enllà de les activitats per a infants, les responsables de l’Associació Casa Rússia van explicar que també poden fer d’intermediaris per als adults que vulguin aprendre l’idioma o assessorar-se, sigui legalment o per viatjar a Rússia, una consulta que es pot fer a través de l’adreça casa.russia@hotmail.com.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte